Parlamentarii USR au ieșit pe facebook să se laude cu Spitalul Regional, dar la o zi distanță Ministrul Sănătății le-a tăiat elanul

În data de 7 mai, parlamentarii USR s-au lăudat pe facebook că au depus o inițiativă ce va facilita construcția Spitalului Regional de Urgență Brașov.
Încă un pas spre construirea Spitalului Regional din Brașov.

Parlamentarii USR PLUS au depus, azi, o inițiativă prin care propun extinderea terenului pentru construcția Spitalului Regional din Brașov cu o suprafață de teren de 6,45 hectare. Astfel, noul spital și structurile conexe vor avea la dispoziție un teren de 26,10 hectare.
Spitalul ar urma să aibă o capacitate de aproape 1.000 de paturi, dintre care peste 900 de paturi pentru serviciile de urgență, și ar putea fi finanțat prin Programul Național de Recuperare și Reziliență (PNRR).Inițiativa USR PLUS este susținută de către toți parlamentarii din Brașov de la toate partidele politice”, au scris pe pagina de facebook useriștii.
La numai o zi distanță, Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă a spus cu totul altceva, astfel că a mai tăiat din elanul USR.
Spitalele regionale sunt în etapa de licitaţie pentru proiectarea tehnică. Sperăm în cursul verii să semnăm primul contract de proiect tehnic pentru Spitalul Regional de la Iaşi, urmat apoi de cel de la Cluj şi de cel de la Craiova. Urmează un an în care se efectuează efectiv proiectarea tehnică, iar apoi urmează licitaţia pentru construcţie. Sunt proiecte complexe, care într-adevăr sunt în întârziere şi au fost în întârziere şi când a venit echipa noastră la minister. Trebuie să înţelegem că, având un asemenea grad de complexitate, inclusiv în ţările unde lucrurile merg foarte bine, unde achiziţiile publice merg foarte bine, unde profesionalismul proiectanţilor şi al constructorilor este unul înalt, construcţia unui spital de o astfel de anvergură durează şase, şapte ani, a declarat Ioana Mihăilă.
Oricum, de Spitalul Regional din Brașov nu a spus nicio vorbă, semn că nu este o prioritate pentru Ministerul Sănătății.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: