Părinții de copii de până în 3 ani cu domiciliul stabil în Municipiul Brașov au prioritate la înscrierea în creșe

În sfârșit, brașovenii vor avea prioritate la înscrierea copiilor la creșe.

Viceprimarul Flavia Boghiu va propune consiliului local modificarea „Regulamentului de înscriere, departajare şi transfer al copiilor în creşele aflate în subordinea Serviciului Public de Administrare Creşe Braşov“, astfel încât copiii cu vârsta de peste 2 ani să primească un punctaj mai mare la înscriere. Flavia Boghiu a discutat joi, împreună cu conducerea Serviciului Public de Administrare Creșe și cu o parte din consilierii locali, modalitățile de îmbunătățire a activității acestui serviciu, pe baza răspunsurilor date de brașoveni la chestionarul lansat la începutul săptămânii, completat de aproximativ 1.000 de părinți.

„Am avut o întâlnire cu conducerea Serviciului Public de Administrare Creșe și cu consilierii locali implicați direct în găsirea de soluții la problemele din sistemul de creșe. Am prezentat rezultatele chestionarului făcut cu părinții brașoveni și am luat decizia de a schimba regulamentul în intenția de a rezolva cât mai multe doleanțe observate în urma analizării acestui chestionar. Am introdus criteriul de departajare „domiciliul”. Astfel părinții de copii de până în 3 ani, cu domiciliul stabil în Municipiul Brașov au prioritate la înscrierea în creșe.“, a precizat viceprimarul Flavia Boghiu, care a explicat că modificarea punctajelor astfel încât să acorde prioritate copiilor cu vârsta de peste 2 ani este menită ajute familiile aflate în situațiile cele mai dificile.

„Mamele pot să își ia un an sau, la cerere, 2 ani de concediu post-natal. Dar prin această modificare, sunt ajutați cei care se află în cea mai grea situație: mama iese din concediul post-natal, iar copilul nu îndeplinește vârsta de 3 ani, pentru a fi acceptat la grădiniță“, a spus viceprimarul Boghiu.

Totodată, copiii care împlinesc vârsta de 3 ani în mijlocul anului preșcolar vor fi acceptați la creșă până la sfârșitul anului școlar. De exemplu, dacă un copil împlinește 3 ani în luna  februarie și este înscris la creșă, va putea veni la creșă până la 31 iulie.

„Suntem cu toții conștienți că situația locurilor din creșe este una pe care ne-o dorim îmbunătățită. Aceste modificări de regulament fac parte doar din strategia pe termen scurt a rezolvării unora dintre problemele acute ale sistemului. Pe termen mediu și lung, aceste probleme se vor rezolva o dată cu creșterea numărului de locuri din creșe, modificarea legislației privind construirea lor, în folosință a unor noi creșe, iar aceste soluții sunt în agenda noastră“, a mai spus viceprimarul

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: