Parcarea Regina Maria: Film de groaza, dupa un scenariu halucinant

Parcarea de la Spitalul Militar e vazuta de autoritatile locale ca o realizare mareata, o bijuterie tehnologica, o intrepatrundere a viziunii si abnegatiei, o gura de aer, o oaza de verdeata, fluidizare a traficului gatuit. Cea mai tare din Europa, de fapt din Calea Lactee. Semnalizata de zeci de marcaje, pe sus, pe jos, doar in copaci nu. 306 locuri! Bravo baieti, ati facut o treaba mare!

Proiectantul principal mai e in tara? Sau sta la soare prin Costa Rica? Pentru ca la ce jaf de parcare a iesit, doar un proiectant miop sau incompetent putea realiza ceva asa de “fainosag”.

Cai de acces atat de inguste ca o bicicleta mai incarcata nu incape. Locuri de parcare (306, remember!) gandite cu…, adica dupa ce ai parcat sa stai acolo in masina, de ce vrei sa deschizi usile, unde te grabesti? Din cele 306 locuri laudate, la unele nu ajungi de stalpisori rezervati pentru… elicopter, la altele ajungi daca ai moped sau indemanare de F1. Fara senzori de parcare ai incurcat-o, experienta si atentia sunt inutile.

Dar poate gresim! Proiectantul o fi iubitor de arta. Stau marturie zecile de dare colorate, pe zidurile de acces intre etaje. Hai ca nu ne pricepem noi la arta, dar am inteles totusi ca zgarieturile se doresc o interpretare postmodernista a azimutului.

Ezitam din nou si presupunem ca proiectantul e pur si simplu sadic. Banuim noi ca exista camere de supraveghere prin care “vizionarii” se amuza de conducatorii auto blocati intre etaje, lipiti de ziduri, cu broboane de sudoare, jenati de lipsa de indemanare capatata doar in locul asta, pierduti in dilema daca zgarieturile vor fi mai mici daca dau inapoi sau daca merg inainte.

Sunt tardive modificarile de structura. Autoritatile vor da din umeri, cu ochii lipiti de podea. Dar nu disperati! Avem cateva idei la fel de geniale ca proiectul in sine! Ce ar fi sa boicotam parcarea, sa nu mai mearga nimeni, sa faceti mucegai la parcomatul de aur? Sau, si mai bine, sa ne blocam cu totii intre etaje, sa punem avariile si sa plecam pe Tampa vreo 2 saptamani? Evident, ar fi protest spontan si vom fi amendati!

Nu suntem specialisti, dar se poate realiza o modificare minora la trecerea intre etaje, implica doar desfiintarea catorva locuri si montarea unor stalpisori, ca tot sunt la moda acolo. Iar pentru locurile inguste nu e nevoie decat de o ruleta si de bun-simt in a aprecia spatiul ocupat de o masina cu usile inchise si respectiv deschise.

Indemnam cititorii sa ne semnaleze intamplari petrecute in aceasta parcare unica. Pareri, sugestii, frustrari, solutii.

Hasta la vista!

ADRIAN TATU

4 comentarii la „Parcarea Regina Maria: Film de groaza, dupa un scenariu halucinant

 • 18 octombrie 2018 la 15:27
  Permalink

  Nu stiu cum a primit autorizatie de functionare, pentru ca iesirile nu sunt marcate corespunzator. daca esti in masina nu e nici un indicator catre iesire. In mod normal ar trebui indicate iesirile, si strada catre care se face iesirea. Nu sunt nici indicatoare catre automatele de plata.

  Răspunde
 • 18 octombrie 2018 la 17:36
  Permalink

  Intamplari: 10 manevre chinuitoare pentru a parca cat de cat ok pe un loc de parcare…..de necrezut chiar, dar am reusit intr-un final…
  Bonus: labirint pentru a iesi din ea….
  Rezolvari…:? Demolarea si refacerea ei dupa un exemplu real….si folositor….

  Răspunde
 • 19 octombrie 2018 la 10:42
  Permalink

  De acord cu multe din observatiile din articol, dar hai sa nu dramatizam chiar in halul asta. Folosesc des parcarea asta (sunt de prin zona) si mi s-a intamplat si mie sa fac uneori mai multe manevre (max trei), dar am reusit si sa ma inscriu din prima. In timp se castiga experienta. Eu stiu ca ne-am dori sa fie spatii largi, mai ales pe caile de acces sa poti face raliu. A propos … ca-n filme. Acum asta e! Urmatoarea va fi mai buna, sunt sigur. Numai sa mai fie !
  Nota: Faceti un apel la memorie si amintiti-va cum era cu accesul in parcarea din acelasi loc din aer liber ! Era total dezorganizata ! Era buna doar de luat banii, ca in rest, fiecare parca cum ii venea lui bine, fara nici un respect fata de vecinatate. De cate ori am ramas blocat, lateral mai ales, incat n-am putut intra in masina !
  In concluzie parcarea aceasta care are meritul de a fi prima din oras, este buna; observatiile, sugestiile constructive sunt de asemenea binevenite si sa cautam sa fim mai putin patimasi as zice, uneori, chiar extremisti (oricum nu-i bine). Hasta la vista!

  Răspunde
 • 5 noiembrie 2018 la 20:30
  Permalink

  domnule vio, cum poti sa zici ca e o parcare buna, tocmai dupa ce ai zis ca pana si tu, care esti expert in circulatul in aceasta parcare, faci vreo 3 manevre ca sa te inscrii si aproape te lauzi ca reusesti sa o faci si din prima?
  este o mizerie de parcare.. am intrat o singura data, cu o masina cat de cat mica. nici n-am indraznit sa parchez, dupa ce am coborat prima panta am zis ca trebuie sa ies direct, pentru ca altfel acolo raman. domnul de la parcare facea misto si imi ura ‘sa mai treceti pe la noi!’, in timp ce eu incercam sa ies fara tichet si jenata de coloana de oameni, probabil la fel de traumatizati ca si mine, care se formase in spate. o experienta horror!
  prefer oricand sa parchez ‘ilegal’ pe langa spital si sa primesc amenda de la nesimtitii care indraznesc sa amendeze acolo.

  Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: