Parcarea din Poiana Mică merge pe pierderi.155.420 de lei costă întreținerea pe un an

În sezonul cald, doar vacile ce mai ajung prin Poiana Mică(vezi FOTO)

Multe din lăudatele investiții realizate la nivel de Brașov sunt adevărate găuri în bugetul local. Este și cazul parcării din Poiana Mică. Inaugurată cu mare fast în urmă cu câțiva ani, parcarea s-a dovedit a fi o investiție păguboasă și asta din cauza locației. Turiștii care merg în Poiană indiferent de anotimp, își lasă autoturismele în parcările administrate de firma privată P&P sau în parcările pensiunilor și hotelurilor și rareori în noua parcare. Posibil ca acesta să fi fost și scopul, ca banii să se îndrepte tot spre o firmă privată.
Astfel, potrivit informațiilor obținute de la Primăria Brașov, parcarea din Poiana Mică ”înghite” anual suma de 155.420 de lei numai cu întreținerea. Vorbim de energie electrică, pază, administrare. Din încasări, Primăria Brașov obține doar suma de 108.691 de lei. Suma este de înțeles având în vedere că parcarea este folosită cam o lună pe an, în rest este ca o piesă de muzeu. De ce au fost făcute aceste investiții fără cap și cine a avut ideea aceasta măreață de a construi acolo o parcare, doar fosta administrație poate explica.
Dacă ar fi fost realizată o parcare supraterană chiar pe locul celei din Poiana Brașov care în prezent este administrată de o firmă privată, atunci lucrurile ar fi stat altfel, iar turiștii ar fi avut locuri destule.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: