Pandemia a infectat și piața imobiliară. Vor scădea prețurile la locuințe?

Șomajul tehnic și suspendarea unui număr de peste 1,3 milioane de contracte de muncă a dus automat la un picaj al pieței imobiliare din țară, inclusiv la Brașov. Cu siguranță și băncile vor regândi modul de aprobare a creditelor bancare pentru locuințe, ceea ce ar putea duce automat și la o scădere a prețurilor la locuințe.

Citiți și Transportatorii noștri fac foamea, iar cei sloveni transportă cu autocarele muncitori din România în Germania

În prezent, dezvoltatorii imobiliari susțin că vor păstra aceleași prețuri, dar, în lipsă de clienți, sunt șanse mari ca acestea să scadă substanțial, ținând cont de situația financiară precară a românilor. Efectele însă se vor simți abia în câteva luni.

Deja românii sunt mult mai reticienți când vine vorba despre investiții. Astfel, achizițile de locuințe vor fi amânate, până când în țară lucrurile se vor schimba și în segmentul economic. Specialiștii suțin că în toamnă se vor vedea cel mai bine consecințele acestei crize.

Citiți și Stați acasă! Șcheiul este mutilat și pe timp de COVID-19. Răsar blocuri ca florile primăvara (GALERIE FOTO)

În aceste condiții, nu este exclusă o scădere cu procente bune ale preturilor la apartamente care, oricum, erau destul de mari pentru o țară ca România. Dacă într-un cartier nou din Brașov se plătește în jur de 70-80 de mii pentru un apartament cu 2 camere, cu acești bani se pot cumpăra locuințe destul de bune în țări precum Spania, Grecia, Italia, unele chiar în orășele situate la malul mării.

Toate țările se gândesc la binele lor, România se gândește la binele nemților

Scrisoare deschisă din partea unei mame către guvernanți. ”Cum poți controla ca peste 30 de copii să poarte corect masca și să nu ducă mâna la față de 4 – 5 ore pe zi?”

Dezastrul de sub Tâmpa! Cum arată fostul patinoar și Centrul de Agrement (VIDEO, FOTO)

Ce se mai fură la Brașov în perioada pandemiei. A dispărut un leagăn destinat persoanelor cu dizabilități din parcul Tractorul (FOTO)

Pandemia trimite în șomaj mai multe persoane decât criza financiară din 2008. Am ajuns la 240.000 de contracte încetate

One thought on “Pandemia a infectat și piața imobiliară. Vor scădea prețurile la locuințe?

  • 27 aprilie 2020 la 4:07
    Permalink

    Inainte sa te umfli in pene, du-te si te spala pe ochi, ai frustrari mari.

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: