Pădurile Brașovului, locul de distracție al străinilor. Un ceh și doi slovaci au vânat capră neagră la Moieciu

În referire la evenimentul ce a avut loc la data de 12.10.2021, conform căruia un cetățean ceh, aflat la vânătoare în munții Bucegi, s-ar fi precipitat într-o prăpastie, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov este abilitat să comunice următoarele:

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, conform competențelor conferite de legislația în vigoare, s-au sesizat din oficiu și au efectuat verificări în urma cărora au rezultat următoarele:

În conformitate cu prevederile art. 65, alin. 3) și alin. 4) din H.G. nr. 11/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor, Inspectoratul de Poliție Județean Brașov a fost informat de către AJVPS Brașov cu privire la faptul că, în perioada 11 – 15.10.2021, va avea loc o partidă de vânătoare pentru recoltarea speciei capră neagră – mascul, selecție, la care vor participa trei cetățeni străini, respectiv un cetățean ceh și doi cetățeni slovaci, pentru care au fost eliberate autorizații individuale de vânătoare și permise de vânătoare temporare de către organizatorul partidei de vânătoare.

Armele de vânătoare erau deținute în baza unor permise de armă, emise de către autoritățile din Cehia și Slovacia.

Totodată, din verificările efectuate s-a stabilit faptul că, partida de vânătoare ar fi avut loc pe fondul de vânătoare nr. 28 Moieciu aparținând AJVPS Brașov, iar exemplarul vânat a fost preluat în vederea prelucrării de către personalul tehnic de specialitate din cadrul asociației, în conformitate cu legislația în vigoare.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: