Pădure defrișată și dealuri rase cu buldozerele la ieșirea Timișul de Jos de dragul ”infrastructurii silvice”(VIDEO, FOTO)

Șoferii care circulă cu mașinile dinspre Brașov spre Timișul de Jos rămân mască când se uită spre copacii din zonă. Pădurea a fost defrișată și dealurile rase cu buldozerele. Totul s-a realizat printr-un program finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României : ”Investiții pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii silvice în fondul forestier proprietate publică a Municipiului Săcele”. De ce este nevoie ca pădurea să fie mutilată, iar dealurile deranjate cu excavatoare, doar cei care au decis acest lucru ar putea explica. Cum s-a întâmplat în multe cazuri, după amenajarea drumului, cu siguranță că în zonă apar imediat și vile, pensiuni, restaurante, că așa este la români. Poate chiar acesta este și motivul investiției, deschiderea ”drumului” pentru afaceri.

Deranjantă este lipsa de reacție a autorităților, dar și a activiștilor de mediu. Dacă în trecut, brașovenii ieșeau în stradă pentru a STOPA defrișările, acum, aceștia tac și nu reacționează în niciun fel. Ce-i drept, mulți dintre cei ieșiți în stradă sunt consilieri locali, județeni sau parlamentari USR. Însă, după ce s-au văzut cu sacii în căruță și au intrat în politică, au uitat de mediu, probabil și-au atins scopul și cam atât.

Precizăm că în zonă au fost puși la pământ foarte mulți arbori sănătoși, unii chiar foarte tineri, după cum se vede și în VIDEO. Oare cine a dat autorizațiile pentru acest masacru? Unde sunt autoritățile de la MEDIU?

2 comentarii la „Pădure defrișată și dealuri rase cu buldozerele la ieșirea Timișul de Jos de dragul ”infrastructurii silvice”(VIDEO, FOTO)

 • 2 noiembrie 2020 la 11:38
  Permalink

  Rămășițele orânduirii mafiote a lui Scripcaru: să vedem ce părere are noul primar Allen Coliban, mai ales că avem de-a face cu o groază de asemenea mutilări ale Brașovului…

  Răspunde
 • 2 noiembrie 2020 la 12:53
  Permalink

  …este o crima ecologica …ce face Garda de mediu ?…

  Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: