Pacienții cu forme severe și grave de COVID-19 vor fi transferați în Germania

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința din data de 31 octombrie 2021, Hotărârea nr. 96, prin care Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență, sunt abilitate să semneze acordul pentru transferul pacienților cu forme severe și grave de COVID-19 în Republica Federală Germania.
Potrivit documentului, transportul pacienților se realizează cu aeronave din dotarea Ministerului Apărării Naționale sau din dotarea Forțelor Aeriene Germane.
Hotărârea are în vedere situația epidemiologică la nivel național caracterizată de supraaglomerarea unităților sanitare și în special a unităților de primiri urgențe și secțiilor de terapie intensivă cu pacienți care au dezvoltat forme severe sau grave și care necesită suport respirator invaziv sau neinvaziv.
De asemenea, s-a luat în considerare faptul că la nivelul României nu pot fi suplimentate locurile pe secțiile de terapie intensivă pentru pacienții cu forme grave și severe de COVID-19 și este imperios necesar acordarea asistenței medicale de specialitate în secții de terapie intensivă.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: