Pacientă transferată dintr-o ”EROARE” la pavilionul dedicat bolnavilor de COVID-19

DSP Brașov a venit cu precizări în cazul pacientei transferată dintr-o ”EROARE” de la secția Tractorul a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) la pavilionul dedicat bolnavilor de COVID-19 al Spitalul Clinic de Neurologie și Psihiatrie Brașov.

”În ceea ce privește pacienta transferată de la secția Tractorul a Spitalului Clinic Județean de Urgență la pavilionul dedicat bolnavilor de COVID-19 al Spitalul Clinic de Neurologie și Psihiatrie Brașov, dintr-o eroare (pacienta având test negativ COVID-19), facem următoarele precizări:
– Toate unitățile sanitare au obligația de a respecta protocoalele și procedurile din Metodologia de supraveghere a COVID-19 a Institutului Național de Sănătate Publică.
– În cazul în care se constată nerespectarea acestora, Comisiile de disciplină de la nivelul unităților sanitare trebuie să ia măsurile ce se impun.
– Din ancheta epidemiologică efectuată în urma acestui incident, pacienta nu este considerată ca fiind contact direct cu un caz confirmat COVID-19, respectându-se precauțiunile universale pe toată perioada transferului și internării. De asemenea, pacientei i-a fost recoltată a doua probă în vederea testării, conform Metodologiei INSP”, au spus reprezentanții DSP Brașov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: