Păcănelele, în vizorul polițiștilor. Sancțiuni de 50.000 de lei pentru operatorii care au deschis sălile

Razii ale polițiștilor la sălile de jocuri de noroc din Brașov care s-ar fi deschis ilegal, fără a avea acceptul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov. S-a lăsat cu sancțiuni în valoare de 50.000 de lei.

”În conformitate cu prevederile articolului 65, literele q) și r) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 “Constituie contravenție, în măsura în care nu sunt săvârșite în astfel de condiții încât să fie considerate potrivit legii penale infracțiuni, următoarele fapte săvârșite pe durata stării de alertă: […] nerespectarea de către conducătorii instituțiilor sau operatorilor economici a condițiilor stabilite potrivit art. 5 alin. (3) lit. f), referitoare la desfășurarea activității acestor instituții sau operatori economici și nerespectarea de către conducătorii instituțiilor sau operatorilor economici a măsurilor stabilite potrivit art. 5 alin. (3) lit. f), referitoare la suspendarea temporară a activității acestor instituții sau operatori economici”.

Autoritățile competente a aplica sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor anterior menționate sunt inspectorii de muncă pentru prevederile art. 65, lit. q) și r) și agenții și ofițerii de poliție, subofițerii și ofițerii de jandarmi, polițiștii locali pentru nerespectarea prevederilor art. 65, lit. r).

 

În acest sens, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov desfășoară zilnic acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în cadrul activităților fiind verificate atât societăți comerciale, cât și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă, cât și operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă.

 

Astfel, în perioada 27 – 30 ianuarie 2021, polițiștii brașoveni au intensificat verificările privind activitatea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc, în urma activităților desfășurate fiind aplicate 23 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, în valoare de 50.000 lei.

Totodată, cu privire la aspectele constatate au fost informați reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Brașov, în vederea dispunerii de măsuri, potrivit competențelor legale.” au declarat reprezentanții IPJ Brașov.

 

foto arhiva

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: