(P). Singurele teste serologice rapide belgiene COVID-19 din România, la Iomed Clinique Brașov

Începând de astăzi, în cadrul Iomed Clinique aveți posibilitatea testării serologice rapide pentru COVID-19 cu rezultate în mai puțin de 15 minute.

Testele rapide certificate CE și avizate de Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale sunt produse de cel mai mare laborator de biotehnologie belgian, ZenTech, unicul producător pentru Belgia.

Aceste teste rapide au ca scop depistarea calitativă a tipurilor de anticorpi G sau M specifice coronavirusului din sânge și a identificării persoanelor asimptomatice (persoane care au virusul, dar nu dezvoltă simptomele).

Studiile recente arată faptul că un procentaj mare de pacienți nu prezintă simptomele clinice ale virusului, deci testarea acestor pacienți prin evaluarea anticorpilor G și M este foarte importantă pentru controlul răspândirii virusului și pentru a identifica persoanele care au dezvoltat imunitate împotriva acestuia și s-au vindecat.

Avantajele testelor serologice rapide sunt : rezultate clare și ușor de citit în aproximativ 15 minute și detectarea imunității împotriva virusului.

Răspunsul imun la un virus implică crearea de anticorpi (imunoglobuline M si G) produși în diferite stadii ale unei infecții.

În timpul răspunsului primar, când organismul se intâlnește pentru prima dată cu virusul, se produc anticorpi din clasa IgM, care apoi sunt înlocuiți treptat de anticorpi din clasa IgG.

Imunoglobulina G (IgG) este un răspuns secundar al organismului pentru o imunitate pe termen lung și memorie imunologică.  Anticorpii IgG sunt specifici unui virus, cum ar fi virusul SARS-CoV-2. Rezultatele cercetărilor preliminare sugerează că acești anticorpi pot fi depistați în mod fiabil începând cu a 14-a zi după infecția cu COVID-19.

Menționăm faptul că testele noastre au fost evaluate în comparație cu un kit comercial EIA și au o sensibilitate relativă de 100% pentru anticorpii M și G și o specificitate relativă de 97% pentru anticorpul M și specificitate relativă de 98% pentru anticorpul G.

Iomed Clinique se situează pe strada Nicolae Iorga nr. 10 iar programările se pot face la numărul de telefon 0770809882.

Echipa Iomed Clinique

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: