(P) Haideti in tabara la Borsec! (FOTO)

Vacanta de vara inseamna pentru foarte multi copii norocosi mersul in tabere.  Adevarul este ca, fiecare dintre noi, a ramas pe viata cu amintiri frumoase din taberele scolare.  Daca doriti ca printre ingredientele vacantei de vara sa se regaseasca aerul tare de munte, drumetii, mancare buna si peisaje de vis, Borsecul este destinatia perfecta. Veselia din curtea scolii s-a mutat in toate aceste saptamani pentru cateva grupuri de copii din Bucuresti la Vila Riki din Borsec.  Aici, micutii au avut parte de un program animat.

Ziua a debutat cu inviorarea de dimineata, in aerul tare de munte.  S-a continuat cu lectii de engleza, dans si tir cu arcul.  Au urmat apoi plimbarile lungi prin statiune: Poiana Zanelor (unde te incarci energetic, la fel ca pe platoul Bucegi), Grota Ursilor sau Pestera de Gheata.  “Poiana Zânelor” este un ansamblu de izvoare minerale amenajate sub formă de bazine în aer liber cu garderobă și puncte de repaos, folosite în principal în cură externă. Tot aici sunt si puncte de belvedere și locații de picnic sau plajă.  Langă cariera aflată limitrof Poienii Zânelor se află o mică peșteră.  Cetatea Bufniței este o zonă aflata pe o pantă abruptă și înaltă unde pot fi vizitate ruinele unor construcții militare din primul război mondial. Un alt punct de reper al Borsecului este Izvorul Străvechi (Ősforrás) unde, actual, se află o mofetă (acum 150 de ani a fost aici un mic lac și aici a fost construit primul ștrand, “Tündérkert”).  Copiii se pot juca linistiti si in parcul din centrul statiunii.  De asemenea, drumul de centură al Borsecului – asfaltat, încojoară depresiunea mică a Borsecului și are numeroase punct de belvedere.
Dupa atatea activitati in aerul tare de munte, micutii au avut parte de bucate delicioase.  Restaurantul Vilei Riki ofera o gama variata de meniuri, atat din bucataria traditionala romaneasca, cat si din cea internationala, toate ingredientele fiind proaspete si de cea mai buna calitate.  Cea mai buna pizza din Borsec o gasiti tot aici.  Sa nu uitam nici de minunatii papanasi carora li s-a dus vestea…

Copiii s-au bucurat si de nelipsitul foc de tabara.  Mai mult, perioada petrecuta la Vila Riki din Borsec s-a terminat si cu o festivitate de premiere, dar si cu o petrecere animata.

 

Trebuie mentionat si faptul ca pensiunea supravegheata video dispune de o parcare imensa in care autocarele pot intoarce cu usurinta.  Daca nu v-ati inscris copiii in tabara, puteti veni macar cateva zile sau un week-end la Borsec.  Nu veti regreta!  Cu siguranta va veti incarca bateriile.

Galerie foto aici  

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: