(P) Coresi Avantgarden – faza a treia de dezvoltare

Demarat în urmă cu doi ani, complexul Coresi Avantgarden reprezintă etapa a treia a viitorului cartier Coresi, proiect ce revitalizează circa 8% din suprafața utilă a orașului Brașov. Se construiește pe ruinele fostei platforme industriale Tractorul – pe terenul achiziționat de Immochan în 2012.

Întreg proiectul Coresi Avantgarden va fi dezvoltat în cinci etape și va cuprinde peste 2.200 de apartamente.

Lucrările pentru axa pietonală au fost finalizate, artera fiind dată în folosință în luna decembrie 2017. Aleea pietonală face legătura între zona comercială Coresi Shopping Resort și cea destinată birourilor, dar și cu cel mai mare parc al orașului. Suprafața spațiilor verzi este importantă pentru crearea unor zone de recreere, plimbări și activități sociale în cartier. Spaţiile verzi și aleea care face legătura cu Parcul Sportiv oferă oportunităţi care încurajează un stil de viaţă activ prin plimbări, alergare, ciclism etc., dezvoltatorii – Immochan și Kasper Development – având intenția de a crea în cartier o „stare de bine”.

Procesul de vânzare pentru cea de-a treia etapă a proiectului a fost demarat în toamna anului 2017. Întregul concept arhitectural pornește de la joacă și volumetrie, urmărind să modeleze spațiul urban pentru a-l transforma într-un spațiu de locuit plin de viață.

 

Suprafața de teren destinată celei de-a treia etape are 1.8 ha, blocurile vor dispune de a o arhitectură modernă, iar culoarea fațadelor va oscila între nuanțe neutre și accente de culoare. Cele 4 clădiri cu însumând 288 de apartamente vor fi finalizate pe parcursul anului 2019. Acestea sunt situate în imobile cu 7 și 8 etaje, prevăzute cu terase de relaxare pentru viitorii locatari.

 

Mixul cuprinde trei tipuri de structuri: studiouri și apartamente cu 2 și 3 camere. Toate apartamentele au prevăzut câte un loc de parcare și o boxă de depozitare. La parter vor fi spații comerciale, iar piațetele urbane și locurile de joacă completează oferta Coresi Avantgarden.

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: