(P) Angajaţii Kasper Development şi-au donat teambuildingul în folosul comunității (FOTO)

Proiectul de reabilitare a unei parți din Secția de Urologie a Staționarului Tractorul a fost posibil după ce 113 voluntari au răspuns pozitiv apelului de a reconstrui aceste spații. În loc să meargă în teambuilding la munte sau într-un resort, voluntarii s-au alăturat anul acesta unei cauze sociale. Membrii echipei implicate zi de zi în dezvoltarea și construcția proiectului Coresi Avantgarden de pe fosta platformă Tractorul au lucrat timp de șase săptămâni pentru a schimba gresia, faința și toată tâmplăria din secție. Saloanele, băile și vestiarele arată acum precum într-un spital privat.

Cei 113 voluntari au lucrat prin rotație, până seara târziu, pentru a putea să reabiliteze spațiile într-un timp record. În doar șase săptămâni au reușit să tencuiască, să toarne șape și să zugrăvească saloanele, grupurile sanitare, holul și cabinetele. În mod normal, o astfel de lucrare ar fi durat chiar și șase luni. Cot la cot au lucrat ingineri constructori, consilieri juridici, IT-işti, contabili sau agenți de vânzări și astfel au avut posibilitatea să se cunoscă mai bine.

„A existat o sugestie în interiorul firmei de a face o altfel de acțiune de teambuilding în acest an, nu în folosul propriu, ci al comunității. Așa s-a născut ideea de voluntariat la acest spital din zona Tractorul. A  însemnat o lucrare de reabilitare complexă, adică am demolat și am îndepărtat toate straturile vechi de tencuială, de faianță, de gresie, de șapă și am ajuns în miezul structural al construcției. Toate aceste lucrări pe care le-am îndepărtat prin demolare, a trebuit să le refacem ulterior”, a explicat Daniela Kasper, fondatoarea companiei Kasper Development, la rândul său voluntar în acest proiect.

Păstrarea unui mediu de lucru plăcut, în care angajații sunt productivi și se simt motivați și apreciați este una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă în general companiile. În cele șase săptămâni oamenii au prestat în paralel cele două activităţi, de voluntari dar și la locul de muncă. Managerul companiei a declarat că motivația și dorința de a finaliza proiectul a crescut în rândul angajaților, iar acțiunea a contribuit la o mai bună comunicare și relaționare între departamente.

Zilnic fiecare echipă a fost condusă de un team-leader, responsabil de planificare, organizare, dar și progresul lucrărilor realizate de colegi. Unul dintre team-leaderi a menționat că, această experiență a contribuit la dezvoltarea unor noi abilități, cum ar fi cea de motivare a colegilor. A fost o experienţă interesantă pentru inginerul voluntar, mai ales că printre «muncitori» au fost şi colegi care nu aveau legătură directă cu domeniul construcţiilor, ci erau consultanți de vânzări, juriști sau contabili. Munca nu este una ușoară, este nevoie de efort susținut, iar motivarea este un element destul de capricios.

După această reabilitare Spitalul Județean va dota cu mobilier și aparatură spațiile modernizate. Totodată, anul viitor se vor aloca fonduri și pentru igienizări în celelalte secții ale pavilionului Tractorul.

„În asemenea momente, când un dezvoltator bagă bani în sănătate benevol, te lasă fără cuvinte. Iar efortul voluntarilor este de apreciat.”, a menționat Călin Cobelschi, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență la recepția proiectului.

„Beneficiarii adevărați ai acestui proiect sunt pacienții noștri. În al doilea rând, suntem noi, medici, asistente, infirmiere – toți care lucrăm aici. Este fantastic, extraordinar, nici măcar într-o clinică privată nu am văzut o asemenea lucrare de calitate”, apreciază conf. univ dr. Ioan Scârneciu, șeful Secției Urologie.

 

Valoarea investiției, exclusiv a materialelor folosite, se ridică la 60.000 de euro.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: