Otopeni va pierde aproximativ 25% dintre pasageri după finalizarea aeroportului de la Brașov

Conducerea Consiliului Judetean Brasov a declarat in repetate randuri ca in 2-3 ani, aeroportul Ghimbav-Brasov va fi finalizat si functional. Cum in prezent nimic nu ii mai impiedica, este de asteptat ca aceasta investitie sa fie finalizata dupa ani de asteptari. Singura problema ar fi banii, capitol la care Consiliul Judetean Brasov nu sta chiar atat de bine. Insa, fara alte investitii in judet si cu o concentrare strict pe aeroport, obiectivul poate fi dus la bun sfarsit.

Potrivit specialistilor, aeroportul Brasov ar putea avea una dintre cele mai mari cresteri de trafic avand in vedere asezarea geografica si turismul dezvoltat din zona. Mai mult decat atat, aeroportul Otopeni ar putea pierde aproximativ 25% dintre pasageri, odata finalizat aeroportul din Brasov. In acest conditii, judetul Brasov ar putea exploda, in primul rand economic. Ar putea lua fata altor mari orase precum Cluj, Constanta, Iasi sau Timisoara. In prezent, diferenta este facuta de investitiile majore. Aeroport, stadion, cultura, sunt doar unele dintre zonele in care primarii acestor orase au investit puternic, insa, cu folos. In primul rand Iasi, Cluj si Timisoara stau foarte bine la partea culturala. Numai evenimentele organizate aduc milioane de euro la buget. Apoi, investitiile de la aeroporturi  au facut atractive orasele.

Ramane de vazut ce se va intampla la Brasov dupa ce va fi dat in functiune si aeroportul. Un pas inainte s-a facut si in ce priveste autostrada Bucuresti-Brasov. La randul sau, aceasta ar duce la o crestere substantiala din punct de vedere economic.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: