Ordine de protecția emise pe numele a doi parteneri de viață bătăuși

Din ce în ce mai multe cazuri de violență domestică în județul Brașov.

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “violența în familie”.

În fapt, la data de 09 iunie 2020, în jurul orei 14.00, Poliția Municipiului Făgăraș a fost sesizată de către o tânără, în vârstă de 20 ani, cu privire la faptul că ar fi fost agresată fizic de către fostul său soț, în vârstă de 31 ani.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 08 iunie 2020, în jurul orei 08.30, tânăra s-a deplasat la locuința fostului său soț, iar acesta, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și al geloziei, ar fi agresat-o fizic.

În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului, s-a constatat faptul că există pericol iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbat.

În urma probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea  unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

La data de 09 iunie 2020, în jurul orei 18.00, Poliția Municipiului Codlea a fost sesizată o femeie, în vârstă de 26 ani din mun. Codlea, jud. Brașov, cu privire la faptul că, în cursul zilei de 09 iunie 2020, pe fondul unor discuții contradictorii, ar fi fost agresată fizic de către soțul său, în vârstă de 34 ani, în timp ce se aflau la domiciliul comun.

În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului, s-a constatat faptul că există pericol iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbat, fiind dispusă măsura păstrării unei distanțe de minimum 200 de metri față de persoana vătămată, de locuința și locul de muncă ale acesteia.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “violența în familie”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: