Ordin de protecție în cazul a două femei agresate

1.Polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “violența în familie”.

În fapt, la data de 19 iulie 2021, în jurul orei 15.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112 cu privire la faptul că pe strada Serii din municipiul Brașov o persoană de sex masculin ar exercita acte de violență asupra unei femei.

Polițiștii s-au deplasat, de îndată, la fața locului unde au identificat persoanele în cauză, iar în urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, în vârstă de 33 ani, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, ar fi agresat-o fizic pe concubina sa.

În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului s-a constatat faptul că există pericol iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbat, fiind dispuse măsurile evacuării temporare din locuință și păstrării unei distanțe de minimum 200 de metri față de persoana vătămată.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

2. La data de 19 iulie 2021, în jurul orei 11.00, Secția 2 Poliție Brașov a fost sesizată de către o femeie, în vârstă de 31 ani, din municipiul Brașov, cu privire la faptul că ar fi fost agresată fizică de către soțul său.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul, pe fondul consumului de alcool, în timp ce se aflau la domiciliul comun, ar fi agresat-o fizic și ar fi amenințat-o cu acte de violență pe parcursul mai multor zile pe soția sa.

În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului s-a constatat faptul că există pericol iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbat, fiind dispuse măsurile evacuării temporare din locuință și păstrării unei distanțe de minimum 200 de metri față de persoana vătămată și de locul de muncă al acesteia, respectiv interdicția de a o contacta.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “violența în familie” și “amenințarea”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: