Orban: ”Vreau ca peste 6 ani – ştiţi vorba ‘toate drumurile duc la Roma’ – când voi veni în Braşov, să spun toate ‘drumurile duc la Braşov”

Toate drumurile nu vor mai duce la Roma, ci …la Brașov.

Premierul României  în vizită de lucru astăzi la Brașov. Cu această ocazie Ludovic Orban a făcut o serie de declarații, pline de elan.  Cu alte cuvinte, la Brașov va curge lapte și miere în câțiva ani, județul beneficiind, pe viitor, de o infrastructură model, fiind conectat exemplar cu toată România.   Reamintim că programul premierului a cuprins deplasarea pe șantierul Lotului de Autostradă Râșnov – Cristian (punct de întâlnire intersecția șantierului cu DJ112B Cristian – Vulcani), dar și pe șantierul Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav (punct de întâlnire la organizarea de șantier a aeroportului pe DJ101A).

„Ne propunem să alocăm sume fără precedent pentru obiectivele de investiţii pentru Braşov. (…) România are nevoie ca de aer de modernizarea infrastructurii şi din cauza aceasta obiectivul nostru prioritar îl reprezintă investiţiile în infrastructură – de transport, energetică, de sănătate, unde există extrem de multe proiecte care sunt derulate atât de Primăria Braşovului, cât şi de Consiliul Judeţean. Consiliul Judeţean, de exemplu, a avut o alocare record de cheltuieli pentru sănătate de peste 50 de milioane. Niciun consiliu judeţean nu a alocat atâtea resurse pentru proiectele de modernizare care unele dintre ele, este adevărat, sunt sprijinite şi de la nivel guvernamental prin Compania Naţională de Investiţii. În următoarea perioadă, dacă vrem să ne modernizăm, dacă vrem să creştem standardul de viaţă pentru fiecare român, dacă vrem să asigurăm unirea tuturor provinciilor istorice, să asigurăm perspective de dezvoltare pentru toate regiunile din România prioritatea zero trebuie să fie investiţiile în infrastructură, iar în ceea ce ne priveşte pe noi vom aloca resurse impresionante, cum nu au fost alocate niciodată în ultimii 30 de ani, pentru modernizarea infrastructurii”, a spus Orban,, citat de Digi24.

Ludovic Orban speră ca în şase ani să existe o conexiune a Braşovului cu toate regiunile.

„Vreau ca peste 6 ani – ştiţi vorba ‘toate drumurile duc la Roma’ – când voi veni în Braşov, să spun toate ‘drumurile duc la Braşov’. Obiectivul nostru este să realizăm toate conexiunile de care are nevoie Braşovul şi nu numai Braşovul, de care are nevoie România -, conexiunile dintre Braşov şi Coridorul 4 european prin autostrada Braşov-Sibiu, să realizăm legătura dintre Braşov şi Bucureşti prin tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov şi, nu în ultimul rând, să realizăm conexiunea dintre Bacău şi Braşov. (…) Braşovul este un punct extrem de important pentru România şi în mod normal toate aceste conexiuni de infrastructură de transport rutier, feroviar şi aerian trebuiau făcute mai demult. (…) Comarnic-Braşov, când am plecat de la Ministerul Transporturilor în 2008, am lăsat licitaţia pentru realizarea contractului de parteneriat public-privat cu finalizarea primei faze de preselecţie urmând să se facă selecţia dintre consorţiile care se calificaseră pentru faza finală. Din 2008 până astăzi singurul tronson de pe Comarnic-Braşov pe care îl vedeţi este cel de 6,3 km care va fi în curând gata”, a adăugat Orban.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: