Orban: vom acorda un procent de până la 30% din salariul brut companiilor care vor angaja oameni aflați în căutarea unui loc de muncă, pe o perioada de cel puțin 3 luni

Între 3 și 5 miliarde de euro, finanțare europeană pentru măsuri active de ocupare a forței de muncă în România

Se asigură până la 41,5% din salariile angajaţilor care revin din şomaj tehnic

„Am prevăzut un set de măsuri de susținere a angajaților și angajatorilor. În următoarea perioadă, pentru acele domenii în care se vor menține restricțiile după 1 iunie, vom continua plata șomajului tehnic. Pentru toate domeniile care îşi vor relua activitatea ca urmare a relaxării restricţiilor, şomajul tehnic va fi înlocuit de o măsură activă de susţinere a reluării activităţii de către angajaţi, prin alocarea unui procent din salariul brut al angajatului, de până la 41,5%, pentru fiecare angajat care îşi reia activitatea în cadrul companiei în care a lucrat. Evaluarea pe care o avem ne indică faptul că există 600.000 de români care s-au aflat în șomaj tehic și până la 700.000 care vor fi în căutarea unui loc de muncă”, a adăugat premierul.

Se asigură până la 30% din salariul brut companiilor care vor angaja oameni aflați în căutarea unui loc de muncă, pe o perioada de cel puțin 3 luni

„Vom folosi mai multe măsuri dedicate diferitelor categorii de angajați, vom acorda un procent de până la 30% din salariu brut companiilor care vor angaja oameni aflați în căutarea unui loc de muncă, pe o perioada de cel puțin 3 luni. O serie de cetățeni precum tinerii absolvenți, persoanele aflate aproape de vârsta de pensionare, pentru aceste categorii vom dezvolta instrumente de susținere a angajării lor mult mai generoase, susținând pentru o perioadă de timp mai lungă. Vor exista și condiții: după încetarea perioadei de plată a sumei din măsurile active, o perioadă de timp compania să mențină angajații”, a mai spus Orban.

„Pentru zilieri, există o nevoie reală pentru fermierii români, vom adopta un act normativ în care vom aplică o măsură activă de susținere”, a mai sus premierul.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: