Orban: Alegerile locale ar putea avea loc în septembrie, iar cele parlamentare pe 6 decembrie

Premierul Ludovic Orban a anunţat, ieri seară, că alegerile locale ar putea fi organizate între finalul lunii septembrie și începutul lui octombrie, iar cele parlamentare pe 6 decembrie, bineînțeles, dacă evoluția epidemiologică o va permite.

„După evaluările făcute de epidemiologi, cel mai probabil în lunile iulie-august vom avea o reducere foarte mare a numărului de cazuri, dacă respectăm regulile şi văd că românii sunt serioşi. De asemenea, a scăzut numărul de îmbolnăviri sub 200. Pentru a face o campanie electorală, ai nevoie ca nivelul epidemiei să fie foarte scăzut şi de o perioadă de timp pentru campanie. Cel mai bun moment pentru locale ar fi sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie. Estimările privind valul al doilea sunt 15 octombrie – 1 noiembrie. Cam asta este pentru locale”, a spus Ludovic Orban, la România TV.

Alegeri parlamentare de Moș Nicolae

În ce priveşte alegerile parlamentare, acestea trebuie organizate în 6 decembrie cel mai devreme, trebuie pus în legătură cu finalul mandatului actualului Parlament. Cea mai probabilă dată este 6 decembrie pentru parlamentare. Trebuie să vedem cât de puternică este epidemia şi dacă va permite organizarea unei campanii”, a mai spus Orban, citat de Mediafax.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: