Orașul Verde al României! Apărătorii mediului de la USR Brașov au vrut să fie tăiați anul acesta de sărbători 13 brazi, nu doar unul ca anul trecut

Primarul Allen Coliban se consideră un apărător al mediului. La fel și aleșii USR. Dacă în alți ani ”rezistenții” protestau nemulțumiți că se taie din pădurile din România, anul acesta, de sărbători, chiar useriștii s-au gândit la un ”măcel” de copaci. Mai exact, aceștia au anunțat cu surle și trâmbițe faptul că anul acesta la Brașov nu va fi doar un singur brad de Crăciun, ci vor fi 13 brazi. Bineînțeles, toți tăiați de prin păduri. Deci, ipocrizia a atins cote maxime la Primăria Brașov. Probabil că noua administrație nu a înțeles ce vor brașovenii  de sărbători în cartiere. Aceștia au vrut de fiecare dată ca orașul să fie mai luminat, să fie decorate principalele străzi și piațete, nicidecum că vor brazi mai mulți.
Pradoxal, la Brașov s-a organizat Forumul Orașelor Verzi…
Deranjat de atitudinea administrației Coliban s-a arătat și cunoscutul om de radio și jurnalist, Marius Vintilă.
”De curînd instituția mea de stat preferată, primăria brașoveană, a anunțat prin fata (sau prin băiatul) de la comunicare că anul acesta nu se face doar un brad de Crăciun, în Piața Sfatului, ci 13, în tot atîtea cartiere. Toți naturali, tăiați din pădure. Mi-am amintit că anul trecut pe vremea asta mă dădeam cu capul de pereți că de ce nu se renunță la brazii naturali, cînd sînt vii ei contribuind prima-ntîi la procesul fiziologic numit respirație, fără de care omul trăiește ceva mai greu. Asta înseamnă oare Brașov-Capitala verde a României…? Poate ne lămuresc băiatul (sau fata) de la comunicare, deși nu pot să mai sper la feedback de cînd fata de și-a dat unfriend din lista mea, iar băiatul a sărit de 11.000 de lei pe lună salariu deși nu comunicarea este domeniul lui de expertiză, ci altul – nu se știe exact care.
Mă rog, important e că în ritmul ăsta în curînd fiecare cetățean va primi de la primărie propriul brad mort tăiat legal de regia Kronstadt. Brazii vor ajunge gratis la toată lumea, doar aerul va fi mai puțin, dar asta îi va obișnui pe cetățeni să respire mai cu atenție, ceea ce le va folosi cu ocazia Covid-ului luat, tot gratis, la una din cele 13 party-uri oficiale ortodoxe sponsorizate de autoritatea letală. Uf, pardon, locală.
*Vă era dor de mine, nu?” a comentat jurnalistul.

One thought on “Orașul Verde al României! Apărătorii mediului de la USR Brașov au vrut să fie tăiați anul acesta de sărbători 13 brazi, nu doar unul ca anul trecut

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: