Oră de astronomie pentru copii în cadrul programului „Vacanța artelor la muzeu”

Ieri seară programul „Vacanța artelor la muzeu” a continuat cu una dintre cele mai frumoase povești ale spațiului cosmic.
Cosmin Micloș de la Asociația „Ucenicul Astronom” i-a dus pe cei peste 20 de copii și pe părinții lor în lumea stelelor, constelațiilor, a lunii și chiar în cea a astrologiei.

„Într-o seară senină de august, după ce ne-am întâlnit la Star, ne-am deplasat pe Dealul Melcilor, în zona „La pompele de apă”, unde Cosmin și-a instalat telescopul. Copiii și părinții lor – de când ne tot dorim un program reușit de educație muzeală cu familia, iată că s-a împlinit! – au observat luna, unele stele și planetele Jupiter și Venus. A fost fascinantă vânătoarea de stele căzătoare, cum copiii le găseau și observau. Au aflat povești și despre Stația Spațială.

Un program de astronomie ar trebui inclus, după părerea noastră, ca materie cel puțin facultativă la școală.
Mulțumim Cosmin pentru o seară cu povești de pe lună, la propriu…” a declarat Ovidiu Savu, coordonatorul programului
Programul de educație muzeală „Vacanța artelor la muzeu” continuă și săptămâna viitoare, miercuri 18 august, ora 10, la cursul de împletit cu artista brașoveancă Gabriela Bularca. Copiii vor merge în parc și vor avea parte de alte surprize.
„Surprize, artiști, gogoși și clătite pregătim și pentru ultima activitate din această vară, pe 25 august 2021, ora 17, în curtea muzeului, la finalul unui curs pe parcursul căruia am legat prietenii, ne-am jucat și am învățat lucruri noi împreună.”, ne-a mai spus Ovidiu Savu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: