Oportunitățile de contestare a licitațiilor pentru Aeroportul Brașov ar putea împinge finalizarea proiectului până în anul 2022

Deputatul USR Brașov, Tudor Benga, solicită Consiliului Județean Brașov să facă public raportul realizat de Eurocontrol, care a analizat cele două scenarii posibile privind dirijarea traficului aerian de pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, respectiv turnul virtual sau turnul clasic.

Acest demers vine după ce, în data de 11 iunie, administrația județeană a anunțat că a primit acest document de la Eurocontrol în 14 mai, iar în urma analizei, specialiștii europeni au apreciat că soluția de turn de control virtual asigură maximum de flexibilitate și eficiență.

Deputatul  USR Brașov, Tudor Benga: „Aflăm de la Consiliul Județean Brașov ca a primit raportul analizei de la Eurocontrol și Romatsa, prin care se sugerează că turnul de control virtual este soluția de maximă eficiență. Consider că acel document trebuie să fie făcut public, astfel încât fiecare cetățean interesat să îl poată consulta. Aș dori să înțeleg dacă Eurocontrol și Romatsa își asumă drept funcțională și fezabilă soluția turnului virtual la aeroportul Brașov. Totodată, este important să știm dacă recomandarea Eurocontrol a fost însoțită  sau nu de unele condiționalități privind turnul virtual și, în caz afirmativ, care sunt acestea”.

Totodată, parlamentarul USR susține că administrația județeană ar trebui să transmită un mesaj clar în ceea ce privește soluția aleasă pentru dirijarea traficului aerian.

Ceea ce se înțelege din comunicarea Consiliului Județean Brașov este că lansează un nou Studiu de fezabilitate care să trateze această problemă. Aș dori să înțelegem  dacă s-a luat decizia că la Aeroportul Brașov se va realiza sau nu un turn virtual. Dacă da, cine a luat-o și cine își asumă această decizie. Dacă nu, este extrem de important să aflăm când va fi luată”, a mai declarat Benga.

Nu în ultimul rând, deputatul USR Brașov a amintit că în urmă cu trei săptămâni a făcut un apel către conducerea Consiliului Județean Brașov, solicitând atunci organizarea unor întâlniri periodice cu politicienii brașoveni, reprezentanții societății civile și cu ceilalți actori interesați, în care să se prezinte stadiul implementării proiectului aeroportului. „Revin cu acest apel. Vedem că apar tot timpul elemente noi în planificarea aeroportului. Este esențial ca administrația județeană să prezinte clar graficul de implementare. De asemenea, personal, sunt îngrijorat în acest moment și de contestația la terminal și de noile licitații care se vor lansa, pentru că acestea vor crea noi oportunități de contestare, ceea ce ar putea «împinge» termenul de finalizare către 2022”, a încheiat deputatul USR Brașov, Tudor Benga.

25 iunie 2019
Uniunea Salvaţi România – filiala judeţeană Braşov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: