Opera fantastică „Povestirile lui Hoffmann” vă așteaptă la Opera Brașov!

Opera Brașov și Muzeul „Casa Mureșenilor” vă invită miercuri, 14 noiembrie 2018, de la ora 17.00, la muzeu, la Recitalul de la ora 5, intitulat „Te iubesc, muzică!”. Evenimentul muzical va fi susținut de artiștii Operei Brașov: Corina Klein – soprană, Cristina Radu – soprană, Lăcrămioara Schuller – soprană, Mihaela Marele – soprană, Carmen Topciu – mezzosoprană, Mihai Irimia – tenor, alături de Nora Vlad – actriță și Simona Patriche – pianistă. Programul recitalului este alcătuit din arii și duete din operele „Faust” de Ch. Gounod și „Povestirile lui Hoffmann” de J. Offenbach, din operetele „Silvia” și „Contesa Maritza” de E. Kalman, „Vânzătorul de păsări” de C. Zeller, „Liliacul” de J. Strauss și „Lăsați-mă să cânt” de Gherase Dendrino, la care se adaugă melodii celebre din repertoriul românesc și universal: „Până nu te-am cunoscut” de E. Doga sau „La Spagnola” – V. di Chiara.

 

 

Vineri, 16 noiembrie 2018, de la ora 18.30, în Sala Operei, sunteți așteptați la spectacolul cu opera fantastică „Povestirile lui Hoffmann”, compusă de J. Offenbach, pe libretul lui Jules Barbier și Michel Carré, după nuvelele fantastice ale scriitorului german E.T.A. Hoffmann. Premiera a avut loc la Opera Comică din Paris, în anul 1881. Offenbach a fost un mare admirator al acestui scriitor și a dorit să creeze un subiect care să reunească personaje din mai multe nuvele. Personajele sunt numeroase și extrem de diferite: patru tipologii feminine (păpușa mecanică Olimpia, curtezana Giulietta, gingașa Antonia, cântăreața Stella), patru intriganți malefici (Coppelius, Dapertutto, Doctor Miracle, Lindorf), trei servitori ciudați – de la comic la malefic – Piticchinaccio, Cochenille și Frantz. Personajul titular Hoffmann este însoțit în călătoria sa imaginară de muza sa Niklausse. Aceasta îl sfătuiește, îl ocrotește, îl salvează de la momente de deznădejde, îl determină să continue permanent desăvârșirea creației. Opera „Povestirile lui Hoffmann” îmbină comicul cu tragicul și fantasticul. Partitura muzicală are momente vocale de mare virtuozitate („Aria Olimpiei”), duete devenite celebre („Barcarolla”), arii cu o melodicitate deosebită („Aria diamantului”), toate acestea reunite într-o atmosferă plină de mister și poezie.

În distribuție:

Liviu Iftene – Hoffmann

Valentina Mărgăraș – Olympia

Mădălina Bourceanu (debut) – Antonia

Anda Pop – Giulietta

Asineta Răducan – Nicklausse

Lorand Cristian – Lindorf/Coppélius/Dapertutto/Miracle

Cristian Dicu – Andrès/Cochenille/Pitichinaccio/Frantz

Nicolae Zaharia – Spalanzani

Emil Dumbravă (debut) – Nathanaël

Marian Rește – Crespel

Valentin Marele – Hermann

Cristina Roșu – Une Voix

Ion Tașcă (debut) – Luther

Paul Tomescu – Schlemil

Simona Manole – Stella

Mariana Tomescu – Cocoșul

Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim, iar regia spectacolului este semnată de Cristian Mihăilescu. Asistent regie: Nermina Damian. Dirijor cor: Leonard Boga.

Preț bilete: 30 lei; 20 lei

 

În stagiunea 2018 – 2019, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

 

Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor (în cazul în care rămân bilete disponibile).

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: