OPC Brașov: Unii dezvoltatorii imobiliari revând energia electrica locatarilor si îi obligă să încheie contracte cu diverși furnizori de servicii

Dezvoltatorii imobiliari au avut astazi o noua intalnire cu autoritatile locale. De aceasta data, la intalnirea care a avut loc la primarie au participat si reprezentantii OPC Brasov. Cu aceasta ocazie, sefii Primariei Brasov au aflat cum mai trag dezvoltatorii bani de pe brasoveni prin obligarea acestora sa incheie contracte cu diferiti furnizori de servicii. De asemenea, seful OPC Brasov, Sorin Susanu, a explicat cum sunt situatii in care locatarii unui bloc nu au contract cu furnizorul de energie electrica, ci li se revinde curentul electric de catre dezvoltatori. Partea proasta este ca la Protectia Consumatorilor creste numarul sesizarilor cu privire la contractele incheiate intre vanzatorii de locuinte si beneficiari.

,,Am dorit să avem această discuţie cu dezvoltatorii pentru că obiectivul nostru este să rezolvăm problemele cetăţenilor din zonă, nu neapărat să îi sancţionăm pe cei care construiesc. În acest sens i-am informat cu privire la faptul că CRPC oferă consiliere gratuită şi chiar le-am recomandat să apeleze cu încredere la serviciile noastre, mai ales în ceea ce priveşte încheierea contractelor. În cazul unora dintre aceste documente am observat că sunt şi prevederi care pot fi intepretate ca abuzive, de exemplu: obligarea proprietarilor să încheie contract cu o anumita firmă pentru întreţinerea spaţiilor verzi sau cu un singur furnizor de internet. Sunt şi situaţii în care locatarii nu au propriul contract cu furnizorul de energie, ci acestora li se revinde curentul de către dezvoltator. Nu este o situaţie generalizată, dar există şi astfel de exemple. Din punctul nostru de vedere este foarte important ca dezvoltatorii să ţină cont de câteva elemente: contorizare individuală pentru toate tipurile de utilităţi, încheierea precontractului sau a promisiunii de vânzare să se facă după eliberarea autorizaţiei de construire. Ei mai trebuie să fie atenţi şi la faptul că imaginea locuinţelor, a blocurilor şi a spaţiilor aferente acestora – pe care o promovează la târguri sau pe site-uri – trebuie să corespundă cu produsul pe care îl livrează clienţilor”, a declarat Sorin Susanu, seful OPC Brasov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: