Onelia Pescaru: “Da,sunt bine. Si da, am trecut prin clipe halucinante”. Vezi ce spune prezentatoarea TV despre incendierea masinii sale!

Intr-un mesaj postat pe Facebook, directorul MIX TV, Onelia Pescaru isi linisteste prietenii care si-au facut griji pentru ea in clipele grele prin care a trecut.  Reamintim faptul ca in cursul noptii de 10 spre 11 octombrie masina prezentatoarei TV a fost incendiata.  Din fericire, nici Onelia Pescaru, nici membrii familei nu au patit nimic, dar masina a ars complet.  De asemenea, vedeta TV marturiseste faptul ca este santajata de foarte mult timp si ca a depus chiar si o plangere la politie in urma cu un an.

“Da, sunt bine! Și da, am trecut prin clipe halucinante. Brașovul de după Revoluție nu a mai trăit așa ceva. Fac presă de 25 de ani. Răfuieli între interlopi au mai fost. Dar interlopii ĂIA nu aveau televiziuni și nu făceau politică. Șantajul și taxa de protecție se practicau la chioșcul din colț. Sau la valutistul de cartier. Acum șantajul de numește “jurnalism de investigație”, iar taxa de protecție se cere primăriilor, spitalelor, parcurilor industriale, politicienilor vulnerabili… Și toți tac și cotizează. La vedere. Se cheamă “contract de publicitate”.Și poliția ȘTIE. Și vorbește șoptit despre asta.
Da. În crucea nopții, minți strâmbe și suflete rătăcite mi-au incendiat mașina parcată în fața casei. Mașina de serviciu, de fapt. Eram treji, pentru că incendiatorii dădeau târcoale și câinii lătrau nebunește. De trei ori am ieșit pe balcon. Am avut noroc pentru că Radu a făcut cândva armata la pompieri și nu a luat foc și casa. Copilul meu are stofă de jurnalist. A filmat incendiul. Și intervenția tardivă a pompierilor.
Tuaregul splendid a ars ca o torță în mai puțin de zece minute, pentru că, potrivit pompierilor, a fost vorba de “profesioniști”. Dacă am bănuieli? Nu, am CERTITUDINI. Cu un an în urmă am depus plângere penală la Poliție pentru șantaj. Am cerut protecție.Fusesem atacată în birou , la televiziune, vizitată la domiciliu, amenințată la telefon, șicanată în trafic. “Mașinile morții” m-au păzit zi și noapte. De ce? Pentru că m-am încăpățânat să nu trădez, să nu îmi bat joc de munca de peste 20 de ani de jurnalism, să reclădesc din temelii Mix TV și Radio Brașov. Și … să rămânem primii! Interlopilor le plăcea rău jucăria. Și au încercat să o fure. O parte- au reușit, pentru că necazul lui Aristotel Căncescu le-a venit mănușă. Se numește acum , popular- de ce oare?- Șantaj TV.
Nu mă aștept să veniți prea mulți lângâ mine, pe față, deși am primit deja sute de mesaje de susținere și vă mulțumesc. E greu să mai ai curaj și să rămâi demn, zâmbitor și profesionist în Romània noastră. Celor care mă gelozesc, danseazâ acum, apără copiii orfani sau pun poze cu bebeluși nevinovați pentru a masca bricheta ucigașă le spun că roata se întoarce mereu. Data viitoare va trebui să mă ucideți, cum ați promis. Dar nimeni nu scapă de pedeapsă. Iar vouă, politicieni și autorități, vă cer secunda de luciditate : oricând poate fi unul dintre voi în locul meu. Casa voastră, mașina voastră, copilul vostru. Viața. Pur și simplu! Eu merg… înainte! Pe tocuri. Și cu zâmbet pe buze!” este mesajul Oneliei Pescaru.

Vezi si https://transilvania365.ro/atac-mafiot-la-brasov-masina-celei-mai-cunoscute-prezentatoare-tv-a-fost-incendiata-foto/

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: