Omul Pernă, pe scena Centrului Cultural Reduta

Amatorii de cultura din Brasov au ocazia sa urmareasca comedia neagra ”Omul Perna”. Spectacolul va avea loc duminica 14 mai, ora 19,00 la Centrul Cultural Reduta din Brasov. Din distributie fac parte:  Rares Andrici, Tudor Andronic, Cosmin Dominte si George Lepadatu. Biletele la acest spectacol costa 35 de lei si se gasesc la Centrul Cultural Reduta.
 “Omul pernă”, un spectacol care crapă de frumusețe. O frumusețe care izbucnește din viscere, dureros, trist, inocent si in acelasi timp amuzant, are o frumusețe absolută, desăvârșită, clară, compactă.
>> Spectacolul cuprinde o anchetă, căruia îi cad victimă scriitorul Katurian și fratele său Michal, unul vinovat că imaginează crime inimaginabile, altul vinovat că le-ar experimenta.
>> Umorul izbucnește suculent, dar fără ostentație, în fiecare scenă de la poliție. Polițiștii joacă cu mare clasă cuplul caricatural, polițistul bun și polițistul rău.
>> Piesa ”Omul pernă” mizează pe poezia ororii, a vulnerabilității rănite, pe emoția viscerală a terorizării inocenței
>> Prin Omul pernă, dramaturgul irlandez Martin McDonagh zugrăveşte oroarea în dimensiuni halucinante şi uriaşe numai pentru a se distra ironic în doze consistente. Când crezi că textul îţi semnalizează importanţa gestului narativ, autorul îţi dărâmă imediat chiar ideea de poveste; când crezi că Omul pernă are de-a face cu asfixierea existenţială produsă de multitudinea de orori, ţi se arată cum umanitatea şi sclipirile de bunătate apar de unde te aştepţi mai puţin. Intriga propriu-zisă din textul lui McDonagh îşi găseşte fundamentul într-o logică riguroasă, matematică, dar a cărei plăcere majoră este să se lase demolată tocmai de greutatea acestei perfecţiuni.
>> Beatrice Lapadat – liternet.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: