Olympus vrea să amenajeze cu proprii bani un sens giratoriu, dar birocrația din instituțiile brașovene le dă bătăi de cap

Dupa ce ca investitorii din Romania nu sunt ajutati mai cu nimic, institutiile statului au si marele talent de a le pune piedica, in loc sa le ofere facilitati. Este si cazul fabricii Olympus din Brasov. De mai bine de un an, reprezentantii companiei umbla pe la institutii in speranta ca vor reusi sa amenajeze un sens giratoriu in fata fabricii, de care sa beneficieze si firma Reinert, dar si locuitorii din zona. Cum numai pe poarta fabricii Olympus ies zilnic peste 80 de camioane, este de inteles necesitatea unui sens giratoriu. Mai mult, in zona sunt in jur de 800 de angajati care ajung la munca cu microbuze. Un argument important in amenajarea unui sens giratoriu este si numarul de accidente rutiere produse aici. Numai ca, intervine statul si incepe sa puna piedici.

Proiectul care cuprinde si documentatia tehnica trebuie sa obtina mai multe avize, inclusiv de la Inspectoratul de Politie Judetean(IPJ) Brasov. In prima faza, IPJ a dat un raspuns negativ. Insa, ajutati de legislatia in vigoare, reprezentantii Olympus ar putea totusi amenaja un astfel de sens giratoriu, mai ales ca aceste costuri vor fi suportate de catre firma. Interesati sa participe financiar la acest proiect sunt si reprezentantii firmei Reinert.

”Vrem sa ne dezvoltam. Nu putem daca aici nu va fi amenajat si un sens giratoriu. Avem nevoie de acesta. Nu inteleg de ce dureaza totul atat de mult, mai ales ca am precizat clar ca noi vom suporta costurile pentru crearea acestui sens giratoriu. Sper ca in cele din urma sa fim ajutati, nicidecum impiedicati sa ne dezvoltam. Sa nu uitam ca aici sunt cateva sute de angajati”, a precizat Dimitris Kelas, managerul general de la Olympus Brasov.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: