OFICIAL! Ionuț Banciu a fost ”uns” Secretar de Stat la Mediu. Locul său din Parlament va fi ocupat de dr. Vecerdi

Liberalul Ionuț Banciu a lăsat Camera Deputaților pentru postul de Secretar de Stat la Ministerul Mediului. Chiar dacă mulți susțin că tânărul a dat ”vrabia din mână pentru cioara de pe gard”, tânărul vrea să demonstreze că nu toți politicienii țin cu dinții de scaunul de parlamentar. Locul său în Camera Deputaților va fi luat de către Cristina Vecerdi, următoarea pe listă. Rămâne de văzut cât va rezista Ionuț Banciu la minister, dar și coaliția PNL-USR PLUS la guvernare.

Ionuț Sorin Banciu, deputat PNL Brașov ales pe 6 decembrie, va ocupa o poziție de secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.Liberalul brașovean renunță astfel la poziția de parlamentar, pentru a activa în Guvernul României, ceea ce pentru mulți oameni politici este un gest de neconceput.

Ionuț Sorin Banciu nu este la prima sa experiență la acest nivel, fiind implicat în 2016 în închiderea dosarelor de infrigement pe mediu ale României în relația cu Uniunea Europeană. Acesta a declarat că este un sentiment special să ai posibilitatea de a alege unde să activezi profesional, dar și că este determinat să răspundă pozitiv așteptărilor tuturor celor ce și-au investit încrederea în el.

Din primele detalii stabilite cu Tánczos Barna, ministru Mediului, Apelor și Pădurilor, Ionuț Banciu se va ocupa de relațiile internaționale, inclusiv cu Comisia Europeană și Direcția Afaceri Europene. Locul liber în Camera Deputaților va fi ocupat de Cristina Vecerdi, medic specialist UPU, cea care va merge în Parlament pentru a contribui decisiv la modernizarea sistemului medical din România”, au spus reprezentantii PNL Brașov.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: