Obiectele de patrimoniu ale Muzeului Astra din Sibiu, restaurate de studenții brașoveni

Facultatea de Ingineria lemnului din cadrul Universității Transilvania din Brașov organizează, în perioada 6-12  octombrie 2019, în parteneriat cu Muzeul ASTRA din Sibiu, a cincea ediția a Taberei de restaurare obiecte din patrimoniul Muzeului în aer liber.

26 de studenți voluntari de la toate cele trei cicluri de studii: licență, masterat și doctorat, însoțiți de cadre didactice de la Facultatea de Ingineria lemnului,  au lucrat la restaurarea a două monumente din expoziția în aer liber: gospodăriile din Râșculița și Obârșa ( județul Hunedoara).  

Pentru studenții brașoveni, tabăra de restaurare este un bun prilej de aplica cunoștințele dobândite în anii de facultate dar mai ales de a lucra sub îndrumarea unor restauratori și conservatori atestați de Ministerul Culturii. Tabăra are loc în contextul unei bune colaborări care există între Facultatea de Ingineria lemnului și Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu de peste 20 de ani, de când a început dezvoltarea domeniului de conservare și restaurare în cadrul Universității Transilvania. Pe parcursul taberei din acest an, studenții brașoveni au restaurat și conservat 20 de obiecte de mobilier și alte obiecte de uz gospodăresc.  

Vernisajul expoziției Taberei de restaurare are loc sâmbătă 12 octombrie 2019, ora 12.30 la Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra Sibiu, gospodăriile 87, 90.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: