„O viață cât un centenar” Brașoveni născuți în același an cu România (FOTO)

O vorbă din popor spune: „Cine nu are bătrâni, să-și cumpere!”. Dacă îi are, să îi prețuiască, spunem noi, mai ales că unii au trăit o viață cât istoria modernă a României.

„O viață cât un centenar” este și numele campaniei demarate de Ministerul Afacerilor Interne, prin care îi sărbătorește pe românii care în anul 2018 împlinesc venerabila vârstă de 100 de ani.

În acest context, opt persoane cu această vârstă, care locuiesc în județul Brașov, au fost vizitate în ultima lună de prefectul Rasaliu Marian Iulian și de reprezentanți ai structurilor MAI. Acestea au oprimit în dar Drapelul Național, câte o insignă cu inscripția „România 100”, o scrisoare personalizata din partea doamnei ministru Carmen Dan și flori.

„În anul Centenarului Marii Uniri i-am vizitat pe cei care s-au născut odată cu țara, pentru a le asculta istorisirile, unele de-a dreptul fascinante, și pentru a le arăta în felul nostru că apreciem modul corect în care și-au trăit viața până la această vârstă. Unul dintre ei, cu lacrimi în ochi, ne-a povestit cum a luptat el pentru patrie pe frontul de est timp de doi ani, contribuind astfel la păstrarea în întregime a teritoriului țării noastre. Tuturor celor sărbătoriți le urăm multă sănătate. În același timp le mulțumim pentru că au contribuit, după puterile lor, la dezvoltarea României”, a declarat prefectul Marian Rasaliu.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: