O turistă s-a rătăcit în Valea Vanga din Brașov (FOTO)

O turista ratacita in zona Vanga a fost salvata de salvamontistii brasoveni si coborata pe partia Bradu. ”Astazi, 20.02.2018, Serviciul Public Local Salvamont Brasov a primit un apel in jurul orei 17:30, prin Dispeceratul Salvamont, cu privire la o turista care a ales sa schirze in afara partiei amenajate, care nu a mai putut iesi inapoi si care s-a ratacit si a ramas blocata in zona Vaii Vanga din Masivul Postavaru.
O echipa de prima interventie, formata din 2 salvatori montani, a plecat imediat in cautarea persoanei ratacite, concomitent fiind anuntati si alti salvatori montani din cadrul echipei care au instituit o echipa suport. Aceasta a plecat si ea spre persoana ratacita. Pe tot parcursul cautarilor, salvatorii montani au pastrat in permanenta legatura cu turista ratacita prin intermediul telefonului mobil. Actiunea a fost considerabil ingreunata de lasarea intunericului si de conditiile meteo vitrege, cu rafale puternice de vant care au astupat urmele turistei ratacite si care impiedicau auzirea strigatelor salvatorilor. Turista a fost gasita in jurul orei 18:30, cu stare generala buna, fara sa fi suferit vreo afectiune, dar foarte speriata si intr-o stare de epuizare accentuata.
Ea a fost insotita si urcata inapoi spre Partia Lupului, unde actiunea s-a finalizat in jurul orei 19:30, cu predarea ei operatorului masinii de amenajat partia si jandarmilor montani veniti in sprijin.
Multumim inca o data pe aceasta cale administratorilor domeniului schiabil, care ne-au pus la dispozitie masina de amenajat partiile si operatorului acesteia pentru promptitudinea si implicarea de care au dat dovada si de aceasta data. Serviciul Public Local Salvamont Brasov atrage atentia practicantiilor de schi sau snowboard sa nu se mai aventureze in afara partiei amenajate, chiar daca tentatia este mare, deoarece se expun unor pericole foarte mari de a se accidenta sau rataci”, se arata in postarea de pe facebook a salvamontistilor. 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: