O treime din angajaţii din mediul privat încasează salariul minim pe economie și vor avea pensii de nimic

Alarmant! 1.700.000 de români, adică aproximativ o treime din angajaţii din mediul privat încasează salariul minim pe economie. Efectul de boomerang va fi cu atât mai mare cu cât, peste ani, aceste persoane vor avea pensii foarte mici.

“Salariul minim pe economie este un instrument să ajuţi oamenii apţi de muncă fără nicio calificare. Pentru aceasta este salariul minim. Este o formă de protecţie socială. A terminat un tânăr liceul, nu a luat Bac-ul, nu are nicio calificare, îl angajez cu salariul minim. Pe urmă trebuie să găseşti pârghii să stimulezi IMM-urile, companiile să îi facă o calificare omului. Meseriile în ziua de astăzi care nu necesită o calificare sunt foarte puţine. Ştiţi câţi români sunt plătiţi cu salariul minim pe economie în acest moment în sectorul privat? 1.700.000, o treime din angajaţii din zona privată a României. (…)

Am folosit tot timpul şmecherii să păcălim oamenii şi când vor ajunge la pensie vom avea aceste discuţii că pensionarii nu mai rezistă, pentru că i-am păcălit şi continuă să fie păcăliţi o perioadă lungă şi să iasă cu nişte pensii derizorii”, a afirmat liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, într-o emisiune la România TV.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: