O scumpete de ceas! 10.000 de Euro a costat un ceas amplasat într-o intersecție din Brașov. Ce spun brașovenii

Intersecția străzilor Toamnei, Mihail Kogălniceanu și Hărmanului are de vineri un ceas stradal cu reglare automată, prin GPS. Ceasul a fost montat pe insula de la trecerea de pietoni, la o înălțime de cinci metri. Este un ceas electromecanic cu patru cadrane, fiecare cu diametrul de 900 mm. Ceasurile sunt conectate la un sistem de autoreglare prin antenă GPS, care garantează exactitatea afișării orei. Cadranele sunt iluminate cu leduri, iar pe fiecare față există și un display care arată temperatura de afară. Aspectul ceasului este unul clasic, potrivit arhitecturii zonei. Costul de achiziție și montaj a fost de 48.000 de lei, adică undeva la 10.000 de euro.

Dacă Primăria Brașov este încântată de achiziția făcută, nu același lucru se poate spune despre brașoveni care au comentat pe pagina de facebook a instutuției.

” Da’ câta frumosu’ de ceas. Sa ma bata mama dacă pe vremea lu’ Ceaușescu nu erau exact ca ăstea… ”

” Bravo! Un serviciu funcțional de monitorizare a calității aerului cu afișaj pentru cetățeni în fiecare intersecție mare din oraș ar putea fi o idee la fel de bună. Credeți că se poate implementa? ”

” Ceas avem, restu’ mai asteapta… pubele/statii de colectare selectiva si salubra, curatenie pe strazi(gunoi, nisip, noroi), cosuri de gunoi, marcarea strazilor, iluminat la toate trecerile de pietoni, parcari, etc…. ”

” Auziti?Pune-ti ceasul in cadrul CSM Corona sa ii reglati pe cei de acolo.Ba oameni buni,in istoria handbalului romanesc nu s-a intamplat ce s-a intamplat la Corona,descalificata pentru dopaj.Nu spune nimeni nimic,nu declara nimeni nimic,nu raspunde nimeni pentru situatie.Acel club este finantat din bani publici si este nevoie de raspunsuri”

” Ati rezolvat problemele orasului, bravo! Cand aveti de gand sa faceti ca strazile din zona noua a cartierului Tractorului sa arate macar decent? (cu precadere strada Ioan Popasu) Asta insemnand strazi asfaltate corespunzator, cu trotuare, iluminat public, cosuri de gunoi, serviciu de salubritate si transport public. Pentru primarie suntem buni doar sa platim taxe, dar sa nu primim conditii decente pentru un oras”

” Dau o bere pilotului ( cu BMw obligatoriu )care il darama la prima zapada 😅😅😅 ”

”Un televizor cu tub pe când?”

” O decizie “înțeleaptă”.
Acum 22 de ani, administrația locală a decis înlocuirea celor 8 ceasuri publice pentru a căror întreținere și funcționare se plăteau sume enorme, cu unele ce aveau și un suport publicitar. Astfel au fost montate 13 ceasuri care nu au costat nimic ci mai mult, orașul incasa chirie pe terenul pus la dispoziție și oferea un serviciu public gratuit cetățenilor.
“Dezvoltarea continua” – in regres”, au comentat brașovenii pe pagina de facebook a Primăriei Brașov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: