O poză făcută la un eveniment organizat de ISU, considerată PRIVATĂ de președintele Consiliului Județean Brașov

Pozele făcute la evenimente publice l-au deranjat, dar pozele în care apare alături de interlopi?

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, uită că este persoană publică, iar fotografiile realizate la evenimentele publice pot fi folosite de jurnaliști. Printr-o notificare scrisă pe adresa publicației Transilvania365, liberalul susține că o fotografie realizată la o expoziție cu dotările ISU Brașov este PRIVATĂ și că nu este de acord cu folosirea acesteia. Numai că, președintele CJ ar trebui să știe că dacă era o poză privată și ținea la intimitatea sa, ușa de la Ambulanță ar fi fost închisă, nicidecum lăsată special deschisă tocmai pentru ca cei prezenți să vadă cum persoana în cauză își ia tensiunea, că despre acest lucru este vorba. Adrian Veștea și-a asumat faptul că dacă își ia tensiunea în fața presei, există posibilitatea ca cineva să scrie despre acest lucru, inclusiv să fie imortalizat momentul.

Mai mult decât atât, acțiunea președintelui CJ a avut loc în prezența presei, inclusiv a redactorilor de la Transilvania365, semn că nu era deloc vorba despre un cadru PRIVAT, mai ales că redactorii nu fac parte din cercul politicianului. Evenimentul a fost public, având în vedere că era vorba despre o expoziție, iar Adrian Veștea s-a aflat acolo în calitate de persoană publică. Menționăm că se afla acolo împreună cu colegii săi de partid(fiind mai multe fotografii realizate în acea zi), iar prezența sa era mai mult pentru imagine și în calitate de șef de instituție. Dacă ar fi vrut să păstreze un cadru PRIVAT pentru acțiunea sa de a-și lua tensiunea, atunci ar fi mers să realizeze acest lucru la un spital sau într-un loc departe de ochii lumii, nu în fața ziariștilor.

O altă nemulțumire a șefului Consiliului Județean Brașov a fost o fotografie realizată la sediul PNL Brașov alături de fostul șef de partid, Alina Gorghiu. Într-un articol referitor la parlamentar, în imagine apare și Adrian Veștea. Precizăm că atunci când presa scrie articole și adaugă poze cu subiectul, nu se apucă de tăiat din cadru persoane care mai apar alături. Nimeni nu face așa ceva decât dacă este vorba despre un minor sau alte cazuri care sunt excepții. Poza respectivă a fost realizată la fel, într-un cadru public, la o conferință de presă, nu acasă la Adrian Veștea. În cazul în care se delimitează de acțiunile liderilor de partid, în speță Alina Gorghiu, Adrian Veștea ar trebui să transmită o notificare în acest sens, cu precizarea clară. Liberalul Adrian Veștea probabil a uitat că este politician și membru al unui partid politic, deci urmează o linie de partid. Nu poate să apară în poză doar la articolele care îi convin, pozitive, iar la cele negative nu.

De asemenea, fostul primar din Râșnov s-a arătat deranjat că a apărut într-o fotografie alături de Adrian Gabor, nimeni altul decât subordonatul său și pe linie instituțională, dar și pe linie de partid. Dacă nu dorește asocierea cu acesta, atunci ar trebui să ia măsuri în cadrul partidului unde are putere de decizie. Nu este de vină presa că subordonatul și colegul său de partid a fost prins băut la volan, acesta punând în pericol viața participanților la trafic. Cu siguranță că acest aspect ar trebui să îl deranjeze mai tare pe Adrian Veștea, cel care este singurul șef al unui partid din Brașov care acceptă ca un consilier județean CONDAMNAT să reprezinte județul. Asta ca să nu mai vorbim de ceilalți cercetați penal inclusiv pentru acte de CORUPȚIE.

La nicio conferință de presă, președintele Consiliului Județean nu s-a arătat deranjat de oamenii pe care îi are alături în Consiliul Județean, ci de jurnaliștii care arată că șeful instituției nu ia nicio măsură să schimbe aceste aspecte.

Având în vedere notificarea primită și sensibilitatea președintelui, redactorii Transilvania365 au decis ca la fiecare articol în care apare președintele Consiliului Județean Brașov, poza acestuia să fie blurată sau să aibă o bandă neagră pe ochi, exact cum se procedează în cazul minorilor pentru a fi protejați.
Păcat că pe timp de pandemie, într-o zi când un brașovean a murit de COVID-19, într-un spital care se află în subordonarea Consiliului Județean, șeful instituției se gândește la imaginea sa…la niște poze făcute la evenimente PUBLICE…

Apropo, când oamenii își iau tensiunea, o fac în public și zâmbesc cu gura până la urechi?

Cristi FLOREA

sursa foto (medalion): Consiliul Județean Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: