O nouă tragedie! Patru persoane au murit în incendiul de la Spitalul Matei Balș

Dramatic! Încă un incendiu într-o unitate spitalicească în care și-au pierdut viața patru oameni. Focul a izbucnit la parterul Pavilionului 5, unde erau internați pacienți cu forme medii și grave de COVID-19. Din primele informații, pacienții decedați erau internați cu COVID-19. Conform ISU și Ministerului Sănătății, trei persoane au fost găsite carbonizate, iar o persoană a fost declarată decedată la scurt timp. Au fost evacuați 102 pacienți, dintre care 53 au fost transferați către alte unități medicale.

Cercetările continuă. Premierul Florin Cîțu a transmis că  „despre cauze și responsabili discutăm după ce avem toate informațiile”.

Din informațiile primite de către Ministerul Sănătății de la echipele de intervenție, au fost transferați către alte unități sanitare un număr de 53 de pacienți, din 102 pacienți aflați în saloanele din Pavilionul 5 al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, afectat de incendiu.
11 pacienți la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București;
5 pacienți la Spitalul Universitar de Urgență din București;
6 pacienți la Spitalul Universitar de Urgență „Elias”;
4 pacienți la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”;
5 pacioenți la Sf. Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”;
3 pacienți la Spitalul Militar Central-ROL 2
4 pacienți la Spitalul „Witting”;
4 pacienți la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”;
1 pacient la Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”;
3 pacienti la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”;
7 pacienți la Spitalul de Urgență Floreasca
Conform informațiilor primite, unul dintre pacienții ajunși la Spitalul de Urgență Floreasca este cel care a avut nevoie de resuscitare și care, între timp, a decedat (a patra victimă). Este vorba despre o femeie, în jurul vârstei de 80 de ani, care avea și arsuri pe 20% din suprafața corporală.
Echipele medicale evaluează în prezent starea de sănătate atât a pacienților transferați, cât și a celor rămași în Institutul „Matei Balș”.
Aparținătorii pacienților de la INBI „Matei Balș” pot verifica situația despre relocarea pacienților evacuați în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș” din Capitală la cele două numere de telefon puse la dispozitie de DSU: 021.2069398 si 021.2648515

sursa foto Digi24

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: