O nouă etapă la Aeroportul Ghimbav-Brașov

Pe 3 septembrie 2018, la Consiliul Județean Brașov a avut loc deschiderea ofertelor depuse în cadrul licitației deschise pentru „Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav, etapa a III-a, Proiectare și execuție lucrări de construcții și instalații pentru nouă obiecte”. Este vorba despre: Clădire energetică; Remiza PSI; Posturi control acces; Gospodărie de apă; Parcare auto + drum acces terminal – DJ 103C; Drumuri tehnologice interioare; Împrejmuiri și porți; Rețele interioare în aeroport; Platforma antisuflu. Valoarea estimată pentru proiectarea și execuția acestora este de 28.632.566 lei fără TVA.

În perioada de depunere a ofertelor (27 iulie – 3 septembrie) diverse firme interesate au cerut Consiliului Județean 11 clarificări privind documentaţia de atribuire. Răspunsurile la solicitările de clarificări primite înainte de data-limită de depunere a ofertelor au fost transmise solicitanților și atașate împreună cu respectivele solicitări, în SEAP, în documentele anexate anunțului de participare.

Doi operatori economici au depus oferte. Aceștia sunt: SC Construcții SA Sibiu – cu doi subcontractanți (SC Consitrans SRL București și SC Elecktra Invest SRL București), și două firme susținătoare (Societatea de Constructii Napoca SA Cluj-Napoca și SC Protelco SA Câmpina), și SC PORR Construct SRL – cu o firmă susținătoate (SC Eurocerad International SRL București), și cinci firme subcontractante (SC Eurocerad International SRL București, SC Tiab SA București, SC Helinick SRL București, SC Promek Tools SRL, comuna Bascov și SC Protelco SA Câmpina).

„Vrem să facem o evaluare rapidă, însă extrem de riguroasă a ofertelor, astfel încât să putem intra în faza de proiectare a celor nouă obiecte şi anul viitor să demarăm lucrările de construcții și instalații. Ne dorim să finalizăm și această licitație fără să avem contestații, de aceea contăm pe sprijinul experților pe care i-am cooptat în comisia de evaluare a ofertelor”, spune președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veştea.

Perioada de evaluare a ofertelor este de aproximativ trei luni, timp în care comisia de evaluare din cadrul Consiliului Județean Brașov va colabora cu experți cooptați pentru analiza tehnică și financiară, nominalizați din cadrul firmei IPTANA.

Președintele CJ Brașov însoțit de o delegație din executivul județean s-a deplasat ieri, la București, unde a avut discuții cu specialiștii de la IPTANA care au pregătit caietele de sarcini pentru cele nouă obiecte și urmează să asigure evaluarea tehnică a ofertelor. Tot la IPTANA s-a discutat cu proiectanții fluxurilor de pasageri și bagaje din interiorul aeroportului de la Ghimbav, fluxuri care au fost supuse avizării SRI, Poliției de Frontieră și Autorității Vamale. De asemenea, delegația CJ Brașov a purtat discuții cu arhitectul Dorin Ștefan, care a predat documentația privind soluția de arhitectură a Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav. Potrivit președintelui CJ Brșaov, toate aceste demersuri au fost realizate în ideea ca „la începutul lunii octombrie să avem pregătit caietul de sarcini pentru proiectarea și execuția terminalului AIBG”. Tot ieri, Adrian-Ioan Veștea și specialiștii CJ Brașov au participat la o videoconferință, la sediul ROMATSA, alături de reprezentanții Autorității Aeronautice Civile Române și ai ROMATSA, cu specialiștii Eurocontrol de la Bruxelles și Maastricht, referitor la demersurile viitoare în ceea ce privește procedurile de zbor și semnarea protocolului privind pregătirea documentațiilor necesarea realizării turnului de control și echipării lui, în perspectiva operării lui de către ROMATSA.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: