O lună și jumătate până la începerea anului școlar…Avem doar scenarii

Recomandare INSP: Școlarii din clasele 0-4, cei din clasa a VIII-a și clasa a XII-a să fie prezenți zilnic la școală.

Cum va debuta anul școlar? Există doar scenarii, deși mai este doar o lună și jumătate până la 15 septembrie. Dacă se va merge și pe învățământ online, nu ar trebui oare ca autoritățile să se asigure că toți dascălii au reușit să se familiarizeze cu tehnologia și știu să folosească platformele online?  Au fost și cazuri pe perioada stării de urgență și de alertă când părinții s-au plâns că au ajuns să facă ei lecții cu copiii, în timp ce profesorii nu intrau deloc pe platformă sau, dacă intrau, postau doar o fișă de rezolvat pentru elevi și cam atât…Una este să postezi teme pe platforme și alta este să derulezi un proces de învățare online.  Au într-adevăr toți copiii acces la tablete, calculatoare și internet?  Nu ar trebui oare modificată și programa, care este foarte stufoasă?

INSP recomandă, în special pentru școlarii din clasele 0-4, pentru cei din clasa a VIII-a și clasa a XII-a, așa cum a fost și anul acesta, să fie favorizați în acest proces și, dacă este posibil, să fie prezenți zilnic la școală, a declarat la Pro Tv dr. Alexandra Cucu, directorul Centrului Național de Evaluare și Promovare a Sănătății (CNEPSS) din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

Vor putea elevii să păstreze distanțarea în pauze? Alexandra Cucu a spus că „pauzele le facem prin intrarea succesivă la școală. Oricum și intrarea, și atunci și pauzele vor fi decalate succesiv. Deci nu vor mai intra toți copiii la ora 8:00, ci două clase, trei clase intră la 8:00, următoarele la 8:15, următoarele la 8:30, 8:45 și atunci și pauzele vor fi decalate. Probabilitatea să fie foarte mulți în pauze este astfel redusă la numărul de clase care intră deodată. Toate acestea presupun un mare efort de organizare”.

Vor avea școlile suficiente săli pentru a respecta normele de distanțare?

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: