O brașoveancă ar putea să fie infectată cu virusul COVID-19 din cauza unei ”ERORI” făcută de cadrele medicale

Conducerea Ministerului Sănătății se teme ca dezastrul de la Suceava să nu se repete și în alte orașe din țară. Brașov și Constanța sunt deja monitorizate.

La Brașov situația pare că scapă de sub control.De vină pare a fi și o parte din personalul medical, care a reușit să facă gafe. De exemplu, o femeie a fost luată dintr-o secție din Tractorul și transferată la o secție COVID-19 dintr-o EROARE a cadrelor medicale. Numai că eroare ar putea să o coste pe pacientă deoarece transferul a fost făcut alături de un pacient confirmat pozitiv.

De atunci, femeia stă într-un adevărat stres și totul din cauza confuziei făcute de cadrele medicale care nu au tratat cazul cum trebuia. Dacă acum, când încă sunt puține cazuri se întâmplă astfel de gafe, ce va fi când numărul pacienților infectați va crește așa cum se preconizează?

Ce spun autoritățile

”În ceea ce privește pacienta transferată de la secția Tractorul a Spitalului Clinic Județean de Urgență la pavilionul dedicat bolnavilor de COVID-19 al Spitalul Clinic de Neurologie și Psihiatrie Brașov, dintr-o eroare (pacienta având test negativ COVID-19), facem următoarele precizări:
– Toate unitățile sanitare au obligația de a respecta protocoalele și procedurile din Metodologia de supraveghere a COVID-19 a Institutului Național de Sănătate Publică.
– În cazul în care se constată nerespectarea acestora, Comisiile de disciplină de la nivelul unităților sanitare trebuie să ia măsurile ce se impun.
– Din ancheta epidemiologică efectuată în urma acestui incident, pacienta nu este considerată ca fiind contact direct cu un caz confirmat COVID-19, respectându-se precauțiunile universale pe toată perioada transferului și internării. De asemenea, pacientei i-a fost recoltată a doua probă în vederea testării, conform Metodologiei INSP”, au spus reprezentanții DSP Brașov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: