O altă tâmpenie a guvernanților. Elevii din Sânpetru se pot deplasa la școală în baza declarației pe propria răspundere

Conform prevederilor ordinelor de instituire a carantinei zonale, circulația în afara zonelor supuse carantinei zonale este interzisă, cu unele excepții enumerate expres și limitativ, printre care și deplasarea pentru motive justificate. Întrucât activitățile educative se desfășoară cu prezența fizică a elevilor, deplasarea cu scopul transportului acestora către unitățile de învățământ, completând, în prealabil, declarația pe proprie răspundere, poate fi încadrată ca motiv justificat – se precizează într-o notă emisă de Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției.
Astfel, elevii care domiciliază într-o localitate unde s-a instituit carantina zonală (cum este comuna Sânpetru, județul Brașov), dar urmează cursurile într-o altă localitate, care nu se află în carantină, se pot deplasa la unitățile de învățământ în baza declarației pe proprie răspundere completată de cei care îi transportă.

One thought on “O altă tâmpenie a guvernanților. Elevii din Sânpetru se pot deplasa la școală în baza declarației pe propria răspundere

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: