Numirile politice și managementul slab au distrus spitalele de stat din Brașov

Au trecut 4 ani de la ultimele alegeri locale. Politicienii din Brașov au promis în campania electorală marea cu sarea și toți au pus sistemul de sănătate pe primul loc. Numai că, totul a rămas la faza de promisiuni. Deși în pozele postate săptămânal pe pagina de facebook a Consiliului Județean Brașov ne sunt prezentate doar ”REALIZĂRI” și zâmbete ale celor din conducere, realitatea ne-a arătat o cu totul altă față.

Zilele trecute, s-a demonstrat cum stă treaba la Brașov cu sistemul de sănătate. Imobile cu igrasie unde sunt tratați bolnavii de plămâni, lipsa paturilor ATI, personal medical în dispută cu cei din conducere, directori financiari care fură din echipamentele medicale, foști manageri scoși ilegal din concurs și multe numiri politice pe funcții, acesta este tabloul unităților medicale de stat din Brașov. Spitale care sunt în subordinea Consiliului Județean Brașov. Această instituție a avut grijă ca spitalele să fie conduse de manageri slab pregătiți, fără rezultate prea mari.

Cireașa de pe tort a reprezentat-o arestarea directorului financiar de la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov. Acesta fura echipamente medicale de la spital și le transfera la un azil de bătrâni din Moieciu pe care îl administra.

Cum a ajuns această femeie să fie administrator de ”bani publici”? Simplu! Politic! Doamna în cauză a participat, chipurile, la concurs, și pentru postul de manager unde, întâmplător, un profesionist a fost îndepărtat ilegal din concurs. Cum nu a reușit să devină manager, s-a avut grijă să intre pe postul de director financiar, că doar acolo se învârt banii. Poate procurorii vor merge și pe firul acestor numiri politice.

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: