Nu știe să scrie, dar la 14 ani e mămică. Pentru a o externa, mama minorei pune “degetul” pe acte pentru că nici ea nu a trecut pe la școală

Brașov, anul 2019! O femeie în vârstă de aproximativ 43 de ani însoțită de fiica sa minoră de 14 ani care tocmai…a născut, așteaptă la recepția Maternității Brașov pentru a semna câteva acte. O asistentă amabilă le ajută și le face “instructajul”. “Sunteți mama, nu? Știți să scrieți? “, întreabă asistenta. Vine răspunsul imediat din partea minorei: “nu știm“.

Urmează o procedură simplă, imediat după ce asistenta completează  formularul. Mama minorei care a devenit mămică, “pune degetul” și gata, totul e în regulă. Din păcate, nu e un caz singular. Imediat apar încă 2 minore, ambele gravide. Mai trec câteva minute și apare și un băiat care dacă abia a făcut 18 ani. Înarmat cu un căruț, așteaptă să-și recupereze iubita, care tocmai a născut. Nici ea nu are mai mult de 15-16 ani.

 Un paznic din instituție explică că e ceva normal și că sunt foarte multe fete  internate care nu au mai mult de 18 ani.”Pe fata de 14 ani o știu, e de la mine de la țară. Mai are încă 13 frați. Sunt multe fete minore care nasc, nu sunt cazuri izolate”, a spus omul de la pază.

În tot acest timp, administrația județeană, reprezentanții instituțiilor de stat vorbesc de proiecte, de aeroport, de stadioane, de spitale reabilitate. Toți ies cu declarații în presă și vorbesc despre activitatea lor strălucită. Însă, din păcate, realitatea este crudă. Încă sunt sute sau mii de brașoveni care nu știu să scrie sau să citească. Ce face statul pentru acești oameni? Nimic!

Avem copii care nasc copii. Unde sunt autoritățile locale, județene? Unde este educația de care trebuie să beneficieze toți românii, toți copiii, indiferent de etnie. Sunt mari și tari toți pe la televizor, dar adevărul este că Brașovul stă prost tare, mult mai rău decât alte județe din țară la capitolul educație. Cât despre numărul de minore care nasc…este clar, sunt foarte multe.

Oare când se va pune accent și pe educatia sexuală?

Guvernul deja a anunțat un buget mai mic la educație…acesta este viitorul?

Sunt 30 de ani de la revoluția din 1989…dar România tot în urmă a rămas, la toate capitolele.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: