Nu se lasă nici în pandemie…6 bărbați arestați după ce ar fi furat din imobile din Râșnov

Polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Râșnov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Judecătoriei Zărnești, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “furt calificat”.

În fapt, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că mai multe persoane, ar fi pătruns, fără drept, în două imobile situate pe raza Stațiunii Râșnov, județul Brașov, de unde ar fi sustras mai multe bunuri.

Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că în perioada 30.03 – 01.04.2020, profitând de măsurile restrictive impuse de starea de urgență, mai multe persoane ar fi pătruns, prin efracție, într-un imobil aflat în construcție, situat în Stațiunii Râșnov, de unde ar fi sustras bunuri. Ulterior, aceștia s-ar fi deplasat la un alt imobil amplasat în proximitatea celui dintâi, care era nelocuit, unde ar fi pătruns, de asemenea, prin efracție, iar din interior ar fi sustras mai multe bunuri.

În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au identificat persoanele în cauză, aceștia fiind șapte bărbați, cu vârste cuprinse între 20 ani și 41 ani din Stațiunea Râșnov, județul Brașov, fiecare fiind cercetat pentru săvârșirea a două fapte de “furt calificat”.

La data de 14 octombrie 2020, polițiștii brașoveni au efectuat 6 percheziții domiciliare pe raza Stațiunii Râșnov, județul Brașov, în urma activităților desfășurate fiind identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mijloace materiale de probă.

De asemenea, au fost puse în executare 6 mandate de aducere, iar în urma probatoriului administrat în cauză, Judecătoria Zărnești a dispusă măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Pentru cea de-a șaptea persoană, instanța a dispus măsura controlului judiciar.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: