Nu modernizarea gării Brașov este problema, ci oamenii care își fac veacul acolo și mizeria

Reprezentanții Primăriei Brașov susțin că de 13 ani încearcă să preia gara Brașov de la CFR, dar nu reușesc. Mai mult decât atât, s-au apucat și de prezentat proiecte de modernizare, deși nu le-a cerut nimeni și nici nu au avut vreun acord cu CFR.

Cu siguranță că există o problemă dacă reprezentanții Căilor Ferate refuză constant acest lucru, mai ales că vorbim de miniștri din mai multe guvernări. Însă, în ani electorali, toată lumea începe să vorbească despre acest obiectiv care nu le aparține și vor să fie modernizat, dar nimeni nu vorbește despre adevăratele probleme cu care se confruntă brașovenii și turiștii care ajung în gară. După ce anul trecut gara a intrat într-un proces de renovare, clădirea arată acum cât de cât mai bine. Doar că problema sunt oamenii care își fac veacul aici, în speță oamenii străzii care au transformat locația în loc de promenadă, dar și zonă de dormit. Acesta este punctul negru din gară. Boschetarii de aici sunt gălăgioși, folosesc cuvinte vulgare, obscene, cântă, dansează, înjură. Mulți dintre ”chiriași” sunt consumatori de prenadez.  Tot ei sunt și cei care fac mizerie, care dorm pe unde apucă prin gară, dar aruncă și gunoaie peste tot. Aceasta este de fapt problema din gară, nu neapărat lipsa modernizării. De asemenea, gunoaiele aruncate din tren printre linii au transformat zona în mici pubele de gunoi…

Decât s-ar agita în fiecare an electoral cei din PNL și din Primăria Brașov, mai bine ar discuta problema siguranței din această clădire, că de fapt, despre asta este vorba. Dacă ar fi poliție sau o firmă de pază care să își facă treaba, lucrurile s-ar schimba categoric. Apropo, sunt zeci de clădiri din Centrul Istoric care stau să cadă. Primăria Brașov ar putea interveni așa cum procedează și alte administrații din țară. Mai bine s-ar apuca de treabă în oraș, decât într-o zonă care nu le APARȚINE!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: