Nu mai avem medici. Au plecat din țară pentru că parlamentarii nu au fost în stare să inițieze o lege care să-i oprească măcar 5-10 ani

Auzim în aceste zile inclusiv medici vorbind că nu mai sunt specialiști în spitalele din țară, că nu sunt medici în țară. Culmea este că România scoate pe bandă rulantă medici buni, universitățile din țară fiind cunoscute peste tot în lume. Drept dovadă că toate țările ne ”fură” medicii, nu doar din cele din Europa.

Dar oare de ce s-a ajuns în această situație? Ce au făcut parlamentarii din România 30 de ani? De ce nu au inițiat un proiect de lege astfel încât după terminarea facultății, medicii să fie obligați prin lege să rămână în țară cel puțin 5 ani? Cadru legal există având în vedere că pe perioada studiilor se cheltuie sume uriașe cu studenții. Numai laboratoarele câți bani mănâncă anual. Statul nu poate cheltui sume uriașe pentru a specializa pe unii care imediat cum au terminat studiile au și plecat.

De ce plătim noi, toți românii, școlarizarea medicilor dacă nu beneficiem de ei?

Culmea este că am avut și avem în continuare medici în Parlament, care ar fi trebuit să găsească o soluție concretă, pentru că este meseria lor. Doar că toți se duc acolo mai mult pentru indemnizația de parlamentar, că în ce privește rezultate, le vedem cu ochiul liber…Suntem praf, iar actuala clasă politică este poate cea mai slabă din ultimii 30 de ani.

Românii au ajuns să-l regrete pe Cîmpeanu, pe Rațiu, pe Pruteanu, Vadim, Iorgovan, Quintus, Diaconescu sau Stoica. Acum, nu-u cunoaște nimeni, sau dacă ies în evindență cu ceva, atunci sigur este PROSTIA.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: