Nu avem stadion sau sală de atletism, dar primim premii pentru implicare în sprijinirea sportului…

Municipalitatea brașoveană a fost premiată în cadrul Galei Atletismului Românesc.
“Primarul George Scripcaru a primit din partea președintelui Federației Române de Atletism, Florin Florea, o plachetă în semn de apreciere pentru modul în care Municipalitatea se implică în sprijinirea sportului, în general, și a atletismului în mod special, mai ales după organizarea cu succes, împreună cu Federația Română de Atletism, a primului campionat mondial de atletism din țara noastră, Campionatul Mondial de Ultraalergare de 50km din 2019.
Având în vedere aprecierile de care s-a bucurat Brașovul pentru organizarea acestui campionat mondial, n acest an, în Poiana Brașov, va fi organizat Campionatul balcanic de alergare montană, unde se așteptă participarea sportivilor din 15 țări.
,,Pentru Brașov, acest premiu reprezintă o recunoaștere a capacității noastre de a organiza evenimente sportive la cel mai înalt nivel și, în același timp, ne dă încredere că strategia noastră de a face din Brașov o destinație pentru evenimente sportive naționale și internaționale, pentru mai multe discipline sportive, începe să dea rezultate. În luna mai, împreună cu federația de atletism, vom organiza un campionat de alergare montană. Mă bucur că cei de la federație au ales Brașovul, mai ales că la acest sport, alergarea montană, cred că suntem zona cu cele mai multe competiții sportive de acest gen, atât pentru profesioniști, cât și pentru amatori. Sper ca, în acest fel, să promovăm cât mai bine Poiana Brașov și Postăvarul, ca deswtinații pentru activități sportive și pe perioada de vară, iar odată cu realizarea pistelor de mountainbike, Poiana va putea deveni o stațiune all-season”, a declarat primarul George Scripcaru
A XII-a ediție a Campionatului balcanic de alergare montană va avea loc pe data de 16 mai 2020, în Poiana Brașov , fiind un eveniment din calendarul internațional al disciplinei atletism.
Traseul se va desfășura pe domeniu schiabil, iar categoriile de alergători vor parcurge următoarele distante:
Seniori 12 km cumulați în doua bucle,
Juniori 6 km cumulați într-o singura buclă,
Startul și finishul vor avea loc pe stadionul de atletism din Poiana Brașov.
Prin susținerea Federației Române de Atletism de către Asociația Balcanică de Atletism, sperăm să depășim un nou record de participare și să strângem la start 15 țări”, se arata intr-un comunicat de presa.

Precizam ca Municipiul Brasov nu are sala sau stadion de atletism. Daca in 1970 la Brasov erau 11 piste de atltetism, in prezent nu avem niciuna. Exista una singura in Poiana Brasov dar apartine Ministerului Tineretului si Sporturilor. În ultimii ani a disparut si stadionul Tractorul, dar si stadionul Municipal…Ambele erau de dimensiuni olimpice. In trecut aici au fost gazduite competitii internationale de anvergura.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: