Noul coordonator al Spitalului Județean Suceava: ”Medicii sunt răsfățați și total nepregătiți”

Armata rescrie regulile la Spitalul Județean din Suceava. Echipa care asigura managementul medical și operațional al unității sanitare este constituită din manager – colonelul medic Daniel Derioiu (Spitalul de Urgență”Regina Maria” Brașov), director medical – locotenent-colonel medic Dinu Chioralia, șef al logisticii – maior Lupașcu Bebi, iar ofițer de stat major locotenent-colonel Cristian Mihoci, a precizat Ministerul Apărării Naționale pe pagina sa de Facebook.

Din păcate, medicii militari au găsit un adevărat dezastru la Suceava. Potrivit noii conduceri, medicii de la unitate nu foloseau echipamentele de protecție. ”Am luat măsurile acestea pentru a întrerupe sau cel puțin pentru a diminua impactul contaminării, focarul acesta foarte activ de infecție, și am luat măsuri mai ferme ca să se poată dezinfecta și în interiorul spitalului conform indicațiilor medicilor epidemiologi care ne-au venit în sprijin. Am început instructajul cu tot personalul medical despre purtarea echipamentelor de protecție. Adică degeaba avem echipamente performante dacă nu știm să le îmbrăcăm, să le dezbrăcăm, să le purtăm… Suntem foarte vulnerabili la contaminare.” – a declarat colonelul medic Daniel Derioiu 

Nemulțumit de ce a găsit la spital este și noul coordonator al activității, Ionel Oprea, care este și Secretar de Stat.

Medicii de aici au fost niște răsfățați. Trebuie să fim tranșanți. Degeaba avem echipamente dacă nu știm să le purtăm”, a declarat Ion Oprea.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: