Noua Strategie Forestieră Națională discutată la Brașov (FOTO)

Ministrul Mediului, Barna Tanczos a participat vineri la o întâlnire de lucru la Brașov care a vizat implementarea viitoarei Strategii Forestiere Naționale.
”I-am avut alături pe președintele Comisiei pentru mediu a Senatului, Aurel Oprinoiu, rectorul Universității Transilvania din Brașov, Ioan Vasile Abrudan, decanul Facultății de Silvicultură din Suceava, Ciprian Palaghianu, dar și pe alți specialiști din domeniul forestier și reprezentanți ai mediului academic.
Noua Strategie Forestieră Națională va trebui să aducă un echilibru între diferitele servicii pe care pădurile noastre le oferă comunităților locale și va sta la baza elaborării unui nou Cod Silvic. Pădurile României găzduiesc o foarte bună parte din biodiversitatea țării noastre, sunt deosebit de valoroase și din perspectiva combaterii efectelor schimbărilor climatice, dar, totodată, oferă resurse regenerabile pentru tranziția către o economie cu emisii reduse de carbon.
Sunt mândru că sunt absolventul Universității Transilvania din Brașov, care, alături de Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, au avut un rol extrem de important în întregul proces de validare și coordonare științifică a procesului care stă la baza elaborării strategiei forestiere.
Documentele dezvoltate în cadrul proiectului “Opțiunile strategice pentru dezvoltarea politicii forestiere” reprezintă cele mai actualizate documente pe care țara le are astăzi și pe care ne putem baza viitoarele decizii privind pădurile țării. Raportul final cuprinde direcțiile pe care le putem urma în viitorii 10 ani și sunt rezultatul gândirii a peste 150 de experți din toate ariile de activitate silvică”, a scris pe facebook Secretarul de Stat Sorin Ionuț Banciu.

One thought on “Noua Strategie Forestieră Națională discutată la Brașov (FOTO)

  • 30 mai 2021 la 18:36
    Permalink

    Mda… Lipseste cuvantul esential: “DEFRISARE”!

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: