Noua creşă din cartierul Astra prinde contur

Noua creşă din cartierul Astra a prins contur, constructorul lucrând în continuare şi în această perioadă, pe graficul de lucru asumat, astfel încât până la finele anului, unitatea să fie finalizată şi funcţională.

Viceprimarul Costel Mihai a făcut o vizită de lucru pe şantierul de pe strada Apollo şi declară că, în prezent, lucrările sunt în grafic, două din cele trei tronsoane ale clădirii (T2 şi T3) fiind finalizate integral, la nivel de structură de rezistenţă. Din prezentarea făcută de constructor, pentru tronsoanele 2 şi 3 ale clădirii s-au început deja şi finisajele, la demisol şi parter lucrările de arhitectură fiind efectuate în proporţie de 90%. De asemenea la demisol s-au realizat şi tencuielile pe pereţi şi tavane, termosistemul şi şapa de pe terasa nercirculabilă, formând astfel stratul suport pentru hidroizolaltia ce va închide învelitoarea acestor tronsoane. Tot la demisolul şi parterul celor două tronsoane s-au montat tâmplăria şi urmează instalarea părţii vitrale. De mâine, lucrările din T2 şi T3 se vor extinde şi la etaj, cu partea de zidărie.

Tronsonul 1 al clădirii se află în stadiul de realizare a structurii de rezistenţă, care este ridicată în proporţie de 30%, urmând să fie gata la începutul lunii iunie, conform graficului realizat de constructor.

„În urma discuţiilor pe care le-am purtat imediat după Paşte, pe şantier, cu reprezentantul constructorului putem spune că la finalul anului vom avea o nouă unitate socio-educaţională destinată copiilor de vârstă preşcolară. Sunt mulţumit să constat că stadiul tehnic al proiectului este în grafic, iar ritmul de lucru este unul bun, chiar şi în această perioadă, ceea ce ne dă încredere că termenul oficial de finalizare va fi scurtat. Vorbim despre o construcţie care în luna decembrie se afla la nivelul unei gropi, iar acum este în stadiul unei clădiri cu structură de rezistenţă şi cu finisaje la demisol şi parter, care se înalţă continuu. Chiar dacă acum trecem printr-o perioadă dificilă cauzată de pandemie, Municipalitatea continuă acest proiect şi pe toate care sunt deja începute. Trebuie să ne gândim că după ce vom depăşi acest moment, vom avea nevoie în continuare să asigurăm locuri în creşe, iar această unitate va aduce un plus într-un domeniu în care municipiul Braşov este deocamdată deficitar”, a declarat viceprimarul Costel Mihai.

Creşa de pe strada Apollo se ridică pe un teren de 5.535 mp, având amprentă la sol de 2.734 mp. Lucrările au început în august 2019, cânt terenul a fost predat constructorului  AEON Building SRL Brașov. Contractul se ridică la 10,2 milioane lei, din care 7,4 milioane de la bugetul local și restul din fonduri europene. Noua creşă din cartierul Astra va avea 80 de locuri.

Primăria municipiului Braşov are în lucru alte două proiecte pentru construirea unor creşe, una în zona Tractorul – Coresi, pentru care Municipalitatea preconizează că va scoate la licitaţe, în acest an, constractul pentru proiectare şi execuţie, şi una în zona Bartolomeu – Avantgarden, pentru care în acest an se va realiza studiu de fezabilitate!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: