Noi restricții în Șinca și Părău. Incidența a trecut de 1 la mie

Noi restricții în Șinca și Părău. Incidența a trecut de 1 la mie

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat astăzi Hotărârea nr. 11/2022, privind constatarea incidenței cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în unitățile administrativ-teritoriale Șinca și Părău.

În localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mare de 1/1.000 de locuitori este permisă intrarea persoanelor la competiții sportive, cinematografe, conferințe, săli de sport în limita a 30% din capacitatea maximă a spațiului.

De la această regulă sunt exceptați operatorii economici a căror activitate de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase, unde este permisă participarea până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului în județele/localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Hotărârea nr. 11/13.01.2022 prevede următoarele:

Art.1 Se constată, la data de 13.01.2022, că la nivelul unității administrativ-teritoriale Părău incidența cumulată a crescut la valoarea de 1,36/1000 de locuitori a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 în ultimele 14 zile.

Art.2 Se constată, la data de 13.01.2022, că la nivelul unității administrativ-teritoriale Șinca incidența cumulată a crescut la valoarea de 1,05/1000 de locuitori a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 în ultimele 14 zile.

Art.3 Începând cu data de 14.01.2022, ora 0:00, în unitățile administrativ-teritoriale Șinca și Părău se vor aplica, pentru o perioadă de 14 zile, măsurile prevăzute în H.G. nr. 34 din 06.01.2022, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 08 ianuarie 2022, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, corespunzătoare ratei de incidență pentru fiecare unitate administrativ teritorială.

Art.4 În condițiile în care nu se constată o creștere substanțială a incidenței cumulate a cazurilor de COVID-19 la nivelul unităților administrativ-teritoriale Șinca și Părău, prezenta hotărâre urmează a fi reevaluată, la finalul perioadei menționate în art. 3 din prezenta hotărâre.

Art.5 Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din unitățile administrativ-teritoriale Șinca și Părău vor proceda cu celeritate la informarea persoanelor fizice/juridice, autorităților și instituților publice cu privire la măsurile dispuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, atât prin mass-media, cât și prin afișaj în locuri publice.

 

Hotărârea nr. 11/13.01.2022 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov este disponibilă aici:

https://bv.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/27/2022/01/Hot-11.pdf

 

Stiri recomandate

O pistă de alergare din tartan și un loc de joacă pentru câini așteaptă voturile brașovenilor, pe platforma de Bugetare participativă

O pistă de alergare din tartan și un loc…

O pistă de alergare din tartan, în Parcul Tractorul, și un loc de joacă pentru câini, așteaptă voturile brașovenilor, pe platforma…
Concert cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului

Concert cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor…

Muzică spre reamintire şi speranţă… Create într-un context dramatic şi puternic discriminatoriu, lucrările a numeroase compozitoare de origine evreiască alunecă tot…
Mica Unire sărbătorită, la Brașov, prin ceremonii militare și religioase

Mica Unire sărbătorită, la Brașov, prin ceremonii militare și…

Unirea Principatelor Române va fi sărbătorită la Brașov printr-o ceremonie militară și religioasă care va avea loc luni, 24 ianuarie, începând…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *